Από την πλευρά του, ο Γουάλζ προήλθε από εργατικά στρώματα της Νεμπράσκα και, όπως ο Βανς, κατάφερε να αξιοποιήσει το GI νομοσχέδιο για να γίνει εκπαιδευτικός. Αφού εκλέχθηκε ομοσπονδιακός βουλευτής το 2007, εκλέχθηκε κυβερνήτης της Μινεσότα το 2019. Ο Γουάλζ αντιπροσωπεύει την έννοια του έμπειρου πολιτικού που επιδιώκει να ενδυναμώσει τη μεσαία τάξη.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Βανς κινητοποίησε τακτικές επιθέσεις κατά της Χάρις, αλλά απέφυγε να επιτεθεί στον Γουάλζ, ο οποίος, αντίστοιχα, αντεπίτεινε κυρίως στον Τραμπ. Παρά τις προσπάθειες να παγιδεύσει τον Βανς με ερωτήσεις, ο Γουάλζ βρήκε δυσκολίες στην υλοποίηση αυτής της στρατηγικής.
Στις ερωτήσεις του ντιμπέιτ, ο Βανς υπερείχε στις θεματικές όπως η οικονομία, η μετανάστευση και η κρίση στο Ιράκ, κερδίζοντας έτσι τις σχετικές αναμετρήσεις, ενώ ο Γουάλζ επικεντρώθηκε σε ζητήματα όπως αμβλώσεις, κλιματική αλλαγή και όπλα. Σημαντική ήταν η αναφορά των προσφυγικών ζητημάτων, όπου ο Βανς ενστερνίστηκε την ιδέα της τοπικής διοίκησης στην λήψη αποφάσεων.
Στα στατιστικά, οι δημοσκοπήσεις έδειξαν τις προτιμήσεις του κοινού, καταγράφοντας τις συναισθηματικές αλλαγές που προκάλεσε το ντιμπέιτ. Ο Βανς, ξεκινώντας με αρνητικές γνώμες, κατάφερε να κερδίσει έδαφος, ενώ ο Γουάλζ επίσης κατέγραψε κέρδη, έστω και περιορισμένα.
Γενικότερα, το ντιμπέιτ ανέδειξε τη σημασία των θεμάτων που διακυβεύονται στις επερχόμενες εκλογές και ταυτόχρονα φανέρωσε τις αντιφάσεις στις στρατηγικές των δύο υποψηφίων, προσδιορίζοντας τους υποψηφίους ως εκφραστές διαφορετικών προσεγγίσεων των επίκαιρων ζητημάτων που επηρεάζουν την κοινωνία.
Πηγή: newsbomb.gr