Ανακαλύφθηκε Οπλοστάσιο στο Μενίδι μετά από Έλεγχο της Ομάδας ΔΙΑΣ

Ανακαλύφθηκε Οπλοστάσιο στο Μενίδι μετά από Έλεγχο της Ομάδας ΔΙΑΣ
Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ένας τυχαίος έλεγχος που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα ΔΙΑΣ στις 2 Οκτωβρίου θα οδηγούσε εδεχόμενα σε μια εξαιρετικής σημασίας ανακάλυψη 10 ημέρες αργότερα. Όταν οι αστυνομικοί ερεύνησαν έναν χώρο στο Μενίδι το πρωί της Παρασκευής, εντόπισαν ένα μεγάλο οπλοστάσιο γεμάτο πολεμικό υλικό και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Η συγκεκριμένη τοποθεσία δεν είναι τυχαία, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην πλατεία όπου είχε λάβει χώρα η καταδίωξη ενός Αλβανού υπηκόου την ίδια ημέρα του ελέγχου. Στη διάρκεια της καταδίωξης, ο άνδρας αυτός επιχείρησε να διαφύγει, πετώντας πίσω του δύο χειροβομβίδες και δεκάδες σφαίρες. Μετά την ακινητοποίησή του, αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι βρήκε τις χειροβομβίδες και τις πήγαινε να τις πουλήσει για να εξασφαλίσει τη δόση του, μια δήλωση που, φυσικά, δεν τους έπεισε.

Η έρευνα στο κινητό του άνδρα αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς αποκάλυψε φωτογραφίες που εικονίζουν το οπλοστάσιο. Οι αστυνομικοί υποπτεύονται ότι από εκεί προμηθεύτηκε τα επικίνδυνα υλικά που προορίζονταν για τον τελικό αποδέκτη τους, τον οποίο αναζητούσαν.

Από την αρχή, η ομάδα μπορεί να υποπτευόταν ότι υπήρχε κάποιο κρησφύγετο κοντά στην πλατεία, δεδομένου ότι ο συνεργός του υπόπτου εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Είναι πιθανό να έχει κρυφτεί στο συγκεκριμένο οπλοστάσιο. Η έρευνα συνεχίζεται με την ασφάλεια να εστιάζει σε τουλάχιστον δύο άτομα που μπορεί να είχαν πρόσβαση στο χώρο.

Πηγή: newsbomb.gr