«Ανησυχητική αύξηση περιστατικών βίας μεταξύ ανηλίκων στην Αττική»

«Ανησυχητική αύξηση περιστατικών βίας μεταξύ ανηλίκων στην Αττική»
Διακινούσαν τη φωτογραφία 14χρονου κοριτσιού στα social media, προσδίδοντάς της τον χαρακτήρα καταζητούμενης, ενώ κάλεσαν άλλους μαθητές να καταγράψουν τη βίαιη επίθεση εναντίον της. Η 14χρονη έμεινε υπό παρακολούθηση για σχεδόν μία ώρα στους δρόμους της Γλυφάδας, προτού την απομονώσουν. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής αναμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και σχεδιάζουν να καλέσουν για κατάθεση άλλους μαθητές που ήταν παρόντες στον ξυλοδαρμό, ο οποίος προκάλεσε ευρεία κατακραυγή.

Η 14χρονη έχει ήδη αναγνωρίσει τρία άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση: δύο 14χρονες συμμαθήτριές της και μια 16χρονη. Παράλληλα, ερευνάται η συμμετοχή ενός 18χρονου, ο οποίος περιγράφεται ως υποκινητής του επεισοδίου, με χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν καπέλο και τατουάζ στο λαιμό.

Συγχρόνως, σε ανησυχητικά νέα από άλλη περιοχή, ένα 12χρονο αγόρι δέχτηκε επίθεση με φαλτσέτα από δυο 17χρονους μαθητές σε σχολείο στην Ερμιόνη Αργολίδας. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, οι δράστες ξύρισαν το μουστάκι του, του αφαίρεσαν δύο ευρώ και επέστρεψαν στις τάξεις τους. Οι δύο ανήλικοι συνελήφθησαν έπειτα από καταγγελία και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σωματική βλάβη και χρήση όπλου.

Μέχρι στιγμής, το πρώτο οκτάμηνο του 2024, οι Αρχές στην Αττική έχουν καταγράψει 1.258 περιστατικά παραβατικότητας ανηλίκων, τα περισσότερα από τα οποία σχετίζονται με κλοπές, ναρκωτικά και σωματικές βλάβες. Οι αριθμοί αυτοί παρουσιάζουν συνεχείς αυξήσεις και τον Σεπτέμβριο, με χαρακτηριστικό περιστατικό έναν 17χρονο μαθητή, που συνελήφθη για τη βίαιη επίθεση σε έναν 16χρονο στη Μεταμόρφωση. Οι δύο ανήλικοι φέρεται να αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους με ραντεβού, όπου ο 17χρονος επιτέθηκε με γροθιές στο κεφάλι και στο σώμα του θύματος, προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς.

Πηγή: newsbomb.gr