Αποκαλύψεις για τους εκβιασμούς εφοριακών στην Κέρκυρα

Αποκαλύψεις για τους εκβιασμούς εφοριακών στην Κέρκυρα
Οι αποκαλύψεις σχετικά με την ενέργεια των επίορκων εφοριακών στην Κέρκυρα συνεχίζουν να φέρνουν στο φως σοβαρές παραβατικές πρακτικές. Οι συλληφθέντες εφοριακοί αναμένεται να παρουσιαστούν στον εισαγγελέα για να απολογηθούν σε κατηγορίες εκβιασμού επιχειρηματιών. Μαζί τους θα απολογηθεί και λογιστής που φέρεται να ήταν μέλος του κυκλώματος.

Το κύκλωμα, όπως προκύπτει από τις καταγγελίες, λειτουργούσε για τουλάχιστον 9 χρόνια. Οι επιχειρηματίες ανέφεραν ότι οι εφοριακοί τους προσέγγιζαν με σκοπό να τους βοηθήσουν με τις υποθέσεις τους έναντι αμοιβής. Σημαντικό είναι πως είχαν πλήρη γνώση των οικονομικών στοιχείων κάθε επιχείρησης. Ένα χαρακτηριστικό συνθηματικό που χρησιμοποιούσαν ήταν η φράση «θα πιούμε ένα “καφεδάκι”» που προανέφερε την παράνομη συναλλαγή.

Ιδιοκτήτης επιχείρησης καταγγέλλει ότι είχε δεχθεί προσκλήσεις για «καφέ» και εντούτοις οι αντιστάσεις του οδηγούσαν σε επιπτώσεις. Ο ίδιος είχε γραφτεί πολλές φορές από τους εφοριακούς, κατατρύχοντας την επιχειρηματική δραστηριότητά του. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, η πίεση που δέχθηκαν οι επιχειρηματίες ήταν έντονη και ενορχηστρωμένη.

Ο υποδιευθυντής της Εφορίας φέρεται να ήταν ο εγκέφαλος του κυκλώματος και είχε την τάση να «φορτώνει» τους επιχειρηματίες που δεν συμμορφώνονταν με πρόστιμα. Σημειώνεται πως, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι επίορκοι εφοριακοί απέφευγαν να επικοινωνούν απευθείας με τα θύματά τους, χρησιμοποιώντας έναν ιδιώτη λογιστή για να προσεγγίσουν τους επιχειρηματίες.

Ένας άλλος μάρτυρας αναφέρει ότι υπήρχαν περιπτώσεις κατά τις οποίες ο «αρχηγός» του κυκλώματος φερόταν σαν «αυτοκράτορας», ενώ το ίδιο άτομο πρότεινε τακτικές για να αποφύγουν τυχόν παρακολουθήσεις. Ο διάλογος που καταγράφηκε μεταξύ των μελών του κυκλώματος αποκάλυψε τους σχεδιασμούς τους για να διασφαλίσουν ότι δεν θα γίνονταν αντιληπτοί.

Επιπλέον, οι έρευνες έδειξαν ότι οι εφοριακοί επεδίωκαν να εκμεταλλευτούν τις επιχειρήσεις που δεν είχαν καλές φορολογικές επιδόσεις, στήνοντας έτσι ένα εκβιαστικό μηχανισμό. Κάθε φορά που υπήρχε καταγγελία, οι εκβιαστές έκαναν φορολογικούς ελέγχους στους καταγγέλλοντες.

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλα ονόματα, που εμπλέκονται στην υπόθεση. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου εφοριακοί προέβαιναν σε παρατυπίες, όπως η εκπόνηση φορολογικών δηλώσεων για ιδιώτες έναντι αμοιβών που απαγορεύονται από την ιδιότητά τους.

Πηγή: newsbomb.gr