Εκφοβισμός και Βία σε Σχολείο της Ερμιόνης: Το Περιστατικό που Σοκάρει την Κοινότητα

Εκφοβισμός και Βία σε Σχολείο της Ερμιόνης: Το Περιστατικό που Σοκάρει την Κοινότητα
Ένα σοβαρό περιστατικό συνέβη στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Ερμιόνης, όπου δύο ανήλικοι επιτέθηκαν σε έναν 12χρονο. Οι δράστες πλησίασαν το θύμα στο κυλικείο και, με τη χρήση μιας φαλτσέτας, του ξύρισαν το μουστάκι, ενώ με την απειλή μαχαιριού του αφαίρεσαν δύο ευρώ, που είχε μαζί του.

Οι γονείς του θύματος κατήγγειλαν το γεγονός στην αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη των δύο ανήλικων ατόμων για πρόκληση σωματικής βλάβης, απειλή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Ο δικηγόρος της οικογένειας του 12χρονου, Γιώργος Γεωργακόπουλος, μίλησε για το σοβαρό αυτό συμβάν στο Mega, επισημαίνοντας πως η κατάσταση θα μπορούσε να είχε οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες για το παιδί, αν υπάρξουν αλλαγές στην εξέλιξη της βίας.

«Το παιδί δεν πήγε στο σχολείο σήμερα, βιώνει ένα σοκ ανυπέρβλητο το οποίο δυστυχώς το τραυματίζει και το ενοχλεί κάθε μέρα καθώς δεν γνωρίζει αν αύριο θα αντιμετωπίσει παρόμοιο περιστατικό», συμπλήρωσε ο δικηγόρος. Η οικογένεια έχει αναθέσει τη νομική τους υποστήριξη στην υπόθεση, και η πρόθεσή τους είναι να καταθέσουν παράσταση για υποστήριξη της κατηγορίας κατά των υπευθύνων, εφόσον υπάρχουν παραλείψεις στο σχολικό περιβάλλον.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, αναφέρθηκε στη σημασία του ρόλου των γονέων, τονίζοντας ότι εάν δεν είναι ενήμεροι για τις δραστηριότητες των παιδιών τους, οι απαιτήσεις για την κοινωνία και τις αρχές να επιλύσουν την κατάσταση είναι άσκοπες. «Αν οι γονείς δεν εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους να αντιστέκονται στη βία ή να αναφέρουν ό,τι συμβαίνει μπροστά τους, πώς να περιμένουμε να γίνει κάτι;» ανέφερε.

Πηγή: newsbomb.gr