Καταδίκη άντρα για εκβιασμό και διαρροή ευαίσθητου υλικού πρώην συντρόφου στην Θεσσαλονίκη

Καταδίκη άντρα για εκβιασμό και διαρροή ευαίσθητου υλικού πρώην συντρόφου στην Θεσσαλονίκη
Ένας 32χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, αφού βρέθηκε ένοχος για τη διαρροή ευαίσθητου υλικού της πρώην συντρόφου του, μια 26χρονη γιατρό, καθώς και για εκβιασμό. Η καταγγέλλουσα δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος απείλησε πως θα συνεχίσει να διαρρέει το υλικό αν ο πατέρας της δεν του έδινε 40.000 ευρώ. Επιπλέον, το δικαστήριο τον βρήκε ένοχο για παράβαση προσωπικών δεδομένων κατά εξακολούθηση, απόπειρα εκβίασης και εξύβριση.

Η κατάθεση της 26χρονης στο δικαστήριο ήταν συγκλονιστική, καθώς περιέγραψε τη γνωριμία της με τον κατηγορούμενο ως έναν «εφιάλτη». Οι αποκαλύψεις της περιλάμβαναν απειλές, σωματική βία και πολλές μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα, αναφέροντας ότι το αρχικό καλό κλίμα της σχέσης τους μετατράπηκε σε εφιάλτη μόλις ζήτησε να χωρίσουν. «Μετά από αυτή την απόφαση, άρχισε να με δέρνει και να με έβριζε», κατέθεσε και εξήγησε πώς στις 3 Ιουνίου 2020 την εκβίασε με φωτογραφίες και βίντεο που δεν ήξερε καν ότι υπήρχαν.

Ο κατηγορούμενος, στην απολογία του, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι οι καταγγελίες ήταν μεθοδευμένες, ώστε ο πατέρας της θύματος να έχει κάποιο όφελος. Ισχυρίστηκε ότι είχε πέσει θύμα παραπλάνησης και ότι ο ίδιος δεν είχε στείλει τις επίμαχες φωτογραφίες. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν πείστηκε από την υπεράσπισή του και αποφάσισε την ποινή του.

Η ποινή είναι χωρίς αναστολή, αν και η έφεση που έχει ασκηθεί από τον κατηγορούμενο έχει αναστέλλουσα δύναμη, και αυτός αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της καταβολής εγγύησης 10.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους όπως εμφανίσεις στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση επαφής με την παθούσα. Πηγή: newsbomb.gr