Σύλληψη 23χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Σύλληψη 23χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου
Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατά ενός 23χρονου Έλληνα για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Η διαδικασία αυτή προήλθε ύστερα από λεπτομερή ψηφιακή ανάλυση και την εκμετάλλευση στοιχείων που συνέλεξαν ξένες Αρχές, σε πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Ο εν λόγω χρήστης του διαδικτύου εντοπίστηκε στην ελληνική επικράτεια, όπου χρησιμοποίησε πολλές ηλεκτρονικές συνδέσεις για να αποκτήσει πρόσβαση σε μια συγκεκριμένη διαδικτυακή εφαρμογή και να διαμοιράσει υλικό που σχετίζεται με την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Ακολούθως, τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και, μέσω μιας εμπεριστατωμένης ψηφιακής και διαδικτυακής έρευνας, διαπιστώθηκαν τα προσωπικά στοιχεία και η διεύθυνση κατοικίας του εμπλεκόμενου.

Στη συνέχεια, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα USB και δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι. Κατά την εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων, εντοπίστηκαν πολλά αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) που σχετίζονταν με την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη του 23χρονου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εξετάσεις. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αντίστοιχο Εισαγγελέα.

Πηγή: newsbomb.gr