Σύλληψη ιεροψάλτη με αρχαία αντικείμενα και αναφορά σε ύποπτη θυρίδα

Σύλληψη ιεροψάλτη με αρχαία αντικείμενα και αναφορά σε ύποπτη θυρίδα
Ένας 73χρονος ιεροψάλτης και πρώην κινηματογραφιστής συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία στην Ηλιούπολη, καθώς κατείχε παράνομα 48 ιερά κειμήλια, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ένα φαιλόνιο, ένα πετραχήλι, η ράβδος του βασιλέα Γεωργίου Β’, πολλές βυζαντινές εικόνες και αρκετά νομίσματα ανυπολόγιστης αξίας. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε με κινηματογραφικό τρόπο, ενώ η επιχείρηση διεξήχθη σε συνεργασία με τον γνωστό ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη.

Ο Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος αξιοποίησε μια σειρά πληροφοριών για να φτάσει στο θετικό αυτό αποτέλεσμα, δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής και ευχαρίστησε δημόσια την αστυνομία και συγκεκριμένα τον διοικητή της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χρήστο Μουσαφίρη, καθώς και άλλους υπεύθυνους της υπηρεσίας. «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και συγκινημένος διότι μετά από αγώνες χρόνων και μετά από προσωπική αφοσίωση στον αγώνα ενάντια στην αρχαιοκαπηλία, ήδη έχουμε φτάσει τις 16.968 αρχαιότητες που έχουμε παραδώσει και επιστρέψει στο ελληνικό δημόσιο. Ο πήχης είναι πολύ ψηλά. Ο αγώνας απλά συνεχίζεται,» δήλωσε ο ίδιος.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει ο ερευνητής, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ιεροψάλτης διατηρεί και θυρίδα. Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, θα ακολουθήσει έρευνα για την πιθανή ύπαρξη άλλων αρχαίων αντικειμένων στην κατοχή του.

Πηγή: newsbomb.gr