Σύλληψη μαθητών και γονέων στο Μεσολόγγι για εκδικητική πορνογραφία

Σύλληψη μαθητών και γονέων στο Μεσολόγγι για εκδικητική πορνογραφία
Χειροπέδες σε τρεις μαθητές, ηλικίας 14 και 15 ετών, πέρασαν αστυνομικοί στο Μεσολόγγι για εκδικητική πορνογραφία. Σύμφωνα με πληροφορίες από το tempo24.news, οι μαθητές είχαν τροποποιήσει μια φωτογραφία της συμμαθήτριάς τους, στην οποία την εμφάνιζαν γυμνή, και την είχαν διανείμει στην «ομάδα» τους στο διαδίκτυο.

Η μαθήτρια ενημέρωσε τους γονείς της μόλις αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί. Αυτοί με τη σειρά τους κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία. Εκτός από τους τρεις ανηλίκους, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους γονείς τους, δύο γυναίκες και έναν άνδρα, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσε τη σύλληψη των μαθητών και αναφέρει ότι σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας ευπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία. Στις έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα από τους ανηλίκους, τα οποία θα εξεταστούν περαιτέρω από το Τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων.

Οι νεαροί ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς ότι οι ενέργειές τους ήταν «για πλάκα». Τελικά, οι ανήλικοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος όρισε τακτική δικάσιμο. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να διαπιστώσουν εάν η παραποιημένη φωτογραφία κυκλοφόρησε και σε άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες.

Πηγή: newsbomb.gr