Τίτλος: Ανήλικοι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από περιστατικό εκφοβισμού συμμαθητή τους στην Θεσσαλονίκη

Τίτλος: Ανήλικοι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από περιστατικό εκφοβισμού συμμαθητή τους στην Θεσσαλονίκη
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις ανήλικοι μαθητές στη Θεσσαλονίκη, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τον εγκλωβισμό ενός συμμαθητή τους στις τουαλέτες του σχολείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές χρησιμοποιούσαν απειλές για να μην επιτρέψουν στον 14χρονο να φύγει, ενώ κατέγραφαν τις πράξεις τους με το κινητό τηλέφωνο.

Με απόφαση του εισαγγελέα και του ανακριτή, επιβλήθηκε στους τρεις μαθητές μέτρο επιτήρησης από επιμελητή ανηλίκων. Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κακουργηματική δίωξη που περιλαμβάνει παράνομη κατακράτηση, αποτύπωση μη δημόσιας πράξης με ηλεκτρονικά μέσα, απειλή και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Οι μαθητές παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Κατά την απολογία τους, οι δύο 14χρονοι και ο 15χρονος φέρεται να παραδέχθηκαν τις πράξεις τους, εκτός από την απειλή, και ζήτησαν συγγνώμη από το θύμα. «Δεν καταλάβαμε το μέγεθος των πράξεων μας», δήλωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο 14χρονος μαθητής κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία, περιγράφοντας πώς οι συμμαθητές του κρατούσαν την πόρτα της τουαλέτας κλειστή και δεν τον άφηναν να βγει. «Φώναζα αλλά δεν με άφηναν. Πανικοβλήθηκα», φέρεται να ανέφερε στην κατάθεσή του.

Πηγή: newsbomb.gr