Τίτλος: Τιμητική Εκδήλωση για τα 40 Χρόνια της Ελληνικής Αστυνομίας και την Ημέρα της Αστυνομίας

Τίτλος: Τιμητική Εκδήλωση για τα 40 Χρόνια της Ελληνικής Αστυνομίας και την Ημέρα της Αστυνομίας
Σε μια συγκινητική εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Ελληνική Αστυνομία γιόρτασε τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της, εστιάζοντας στην «Ημέρα της Αστυνομίας» και στον Προστάτη του Σώματος, Άγιο Αρτέμιο. Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί από την Πολιτεία για να αναδείξει την ουσιαστική συμβολή της ΕΛ.ΑΣ. στην ασφάλεια και τη λειτουργία της κοινωνίας, προσφέροντας την ευκαιρία ανάδειξης των αξιών των αστυνομικών και του έργου τους.

Ανάμεσα στις βραβεύσεις που ξεχώρισαν ήταν αυτή των Αστυνόμων Α΄ Δημοσθένη Καμάργιου και Γεώργιου Τουρνάκη, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην ασφάλεια των συνόρων στον Έβρο το 2020. Ο Αστυνόμος Καμάργιος, που ανήκει στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, και ο Αστυνόμος Τουρνάκης από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας τιμήθηκαν ως εκπρόσωποι όλων των αστυνομικών που συμμετείχαν στις κρίσιμες αυτές στιγμές, για την αφοσίωση και το θάρρος τους.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, βραβεύτηκαν επίσης άλλες υπηρεσίες και πρόσωπα της Αστυνομίας που διακρίθηκαν για την αφοσίωσή τους στο καθήκον. Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, όπως η εθελοντική αιμοδοσία και η έκθεση ζωγραφικής που περιλάμβανε έργα αστυνομικών και πολιτών σε συνεργασία με το ΠΟ.Κ.Ε.Α., τόνισαν την προσφορά των αστυνομικών στην κοινωνία.

Πηγή: newsbomb.gr