Αστυνομία στη Νότια Αφρική ενισχύει τον στόλο της με Volkswagen Golf GTI για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Αστυνομία στη Νότια Αφρική ενισχύει τον στόλο της με Volkswagen Golf GTI για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας
Τα πράγματα φαίνεται να έχουν επιδεινωθεί στη Νότιο Αφρική, με την τοπική αστυνομία να προχωρά στην ενίσχυση του στόλου της με 50 καινούργια Volkswagen Golf GTI. Αυτά τα GTI θα περιπολούν στους δρόμους του Durban, αποθαρρύνοντας τις αυξανόμενες κλοπές που, συνήθως, καταλήγουν σε επικίνδυνες καταδιώξεις.

Το αστυνομικό τμήμα DMPS ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε προγράμματα ειδικής εκπαίδευσης για τους οδηγούς, ώστε οι αστυνομικοί να μπορέσουν να χειριστούν τα GTI με ασφάλεια, επιδιώκοντας τον έλεγχο της κατάστασης και όχι το αντίθετο.

Σύμφωνα με το DMPS, το Golf GTI αποδεικνύεται μια εξαιρετική επιλογή για αστυνομικά καθήκοντα. Είναι πρακτικό, προσιτό σε σύγκριση με άλλα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων και διαθέτει αρκετή ισχύ για να καταδιώκει παραβάτες ή να μεταφέρει υπόπτους. Είναι επίσης άνετο για καθημερινή χρήση και αρκετά οικονομικό, μειώνοντας τα έξοδα κίνησης που μπορεί να επιβαρύνουν το τμήμα, σε σύγκριση με άλλα σπορ μοντέλα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα συγκεκριμένα GTI βασίζονται στην προ-facelift έκδοση του μοντέλου, πριν από την κυκλοφορία της πιο ισχυρής εκδοχής, κάτι που φαίνεται και από τους προβολείς τους.

Πηγή: newsbomb.gr