Η κλοπή ενός θρυλικού Nissan R32 GT-R και η αναζήτηση του εθνικού θησαυρού

Η κλοπή ενός θρυλικού Nissan R32 GT-R και η αναζήτηση του εθνικού θησαυρού
Κάποιος τολμηρός κατάφερε να κλέψει ένα R32 GT-R, ένα θρυλικό αυτοκίνητο που είναι εξαιρετικά περιζήτητο ανάμεσα στους συλλέκτες. Η Nissan βρίσκεται σε κατάσταση αναζήτησης πληροφοριών που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανεύρεση και επιστροφή του αυτοκινήτου, που ανήκε στη συλλογή της για περίπου δέκα χρόνια. Όπως δήλωσε η εταιρεία, «Δυστυχώς, το πρωτότυπο R32 GT-R κλάπηκε και πλέον αποτελεί αντικείμενο αστυνομικής έρευνας». Προσθέτουν μάλιστα ότι είναι αναγκαία η βοήθεια του κοινού για να επανέλθει ο “εθνικός θησαυρός”.

Το συγκεκριμένο R32 GT-R δεν διαθέτει μόνο εντυπωσιακή εμφάνιση, αλλά και μεγάλη ιστορική αξία, αφού είναι το πρώτο που ταξινομήθηκε στην Αυστραλία. Παρά την ηλικία του, που ξεπερνά τα 30 χρόνια, το αυτοκίνητο διατηρείται σε αυθεντική κατάσταση, χωρίς τροποποιήσεις ή after-market βελτιώσεις.

Η τρίτη γενιά του Godzilla, το R32 GT-R, κατασκευάστηκε από το 1989 έως το 1994, με συνολικά 43.937 μονάδες να έχουν βγει από τη γραμμή παραγωγής. Εξοπλισμένο με έναν twin-turbo κινητήρα 2.600 κυβικών, απέδιδε 280 ίππους και 354 Nm ροπής. Αυτή η δύναμη κατανέμεται στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου πέντε σχέσεων.

Στην Αυστραλία, σύμφωνα με τη Wikipedia, μόλις 100 «νόμιμα» R32 GT-R κυκλοφορούν, ενώ αρκετές «γκρίζες» εισαγωγές έχουν ακολουθήσει. Η αξία του συγκεκριμένου μοντέλου υπολογίζεται περίπου στις 100.000 δολάρια.

Πηγή: newsbomb.gr