Στρατιωτικό Hilux MUV: Η Νέα Υποσχόμενη Λύση για Εξωτερικές Επιχειρήσεις

Στρατιωτικό Hilux MUV: Η Νέα Υποσχόμενη Λύση για Εξωτερικές Επιχειρήσεις
Τα στρατιωτικά οχήματα αποτελούν μια σημαντική επένδυση για τις δυνάμεις ασφαλείας, είτε αυτές είναι κρατικές είτε ιδιωτικές. Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζονται διάφορες επιλογές, όπως το Hilux της Supacat, που βασίζεται στη διπλοκάμπινη έκδοση και έχει μετατραπεί σε 6×6 με την προσθήκη ενός τρίτου άξονα και ειδικών ελαστικών. Αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει στο MUV (Medium Utility Vehicle) να διαχειρίζεται δύσκολες εκτός δρόμου συνθήκες, αξιοποιώντας το αξιόπιστο πλαίσιο τύπου σκάλας.

Το Hilux MUV είναι πλήρως εξοπλισμένο για στρατιωτικές αποστολές, διαθέτοντας αξεσουάρ όπως μεγάλο bull-bar, πρόσθετους LED προβολείς στην οροφή, μεταλλικά σκαλοπάτια, GPS κεραία και στρατιωτική βαφή. Στην καρότσα του παρέχεται αρκετός χώρος για την αποθήκευση όπλων και εξοπλισμού, ο οποίος οργανώνεται σε ειδικές θήκες και βάσεις.

Με ωφέλιμο φορτίο 3 τόνων και μικτό βάρος 6,5 τόνων, το MUV δεν είναι ελαφρύ, αλλά η αναβαθμισμένη έκδοση του turbo diesel, 2.800 κυβικών, προσφέρει πάνω από 200 ίππους και περισσότερα από 500 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας έτσι την απαιτούμενη απόδοση. Παράλληλα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ χειροκίνητου ή αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.

Η Supacat υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ιδανικό για εκτός δρόμου και παράκτιες επιχειρήσεις, κάτι που επιβεβαιώνεται από τους ειδικούς προφυλακτήρες και το σνόρκελ. Το επόμενο βήμα είναι να δώσει το στρατός της Αυστραλίας το πράσινο φως για την εξαγορά του Hilux MUV, μετά την απόρριψη μιας προηγούμενης πρότασης για ένα στρατιωτικό Land Cruiser 79 6×6.

Πηγή: newsbomb.gr