Συνεργασία Hyundai Kia και Samsung για Έξυπνη Κινητικότητα με IoT

Συνεργασία Hyundai Kia και Samsung για Έξυπνη Κινητικότητα με IoT
Η συνεργασία μεταξύ Hyundai και Kia με τη Samsung στοχεύει στη δημιουργία μιας καινοτόμου πλατφόρμας που θα ενσωματώνει την τεχνολογία Internet of Things (IoT) στο οικοσύστημα SmartThings της Samsung. Αυτή η συνεργασία θα επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν ασύρματα έξυπνες συσκευές της Samsung, όπως κλιματιστικά, απευθείας από τα αυτοκίνητά τους, προσφέροντας μια νέα διάσταση άνεσης.

Μία από τις κυριότερες δυνατότητες της πλατφόρμας θα είναι η υπηρεσία «SmartThings Find», η οποία θα αξιοποιεί δεδομένα από εκατοντάδες εκατομμύρια συσκευές Samsung Galaxy για τον εντοπισμό κλεμμένων αυτοκινήτων παγκοσμίως. Αυτό το σύστημα θα προσφέρει στους κατόχους οχημάτων Hyundai και Kia επιπλέον επίπεδα ασφάλειας.

Η Hyundai και η Kia σκοπεύουν να βελτιώσουν συνεχώς την εμπειρία των οδηγών, ενώ παράλληλα η Samsung προγραμματίζει την εξέλιξη του οικοσυστήματος SmartThings για να παρέχει νέες λύσεις και δυνατότητες στους χρήστες, όπως η παρακολούθηση της υγείας των επιβατών μέσω Galaxy συσκευών, όπως smartwatches.

Θα υπάρξει επίσης η δημιουργία ενός νέου «app market» για τα οχήματα, προσθέτοντας νέες λειτουργίες μέσω εφαρμογών και ενημερώσεων, διευρύνοντας έτσι τις δυνατότητες των οχημάτων.

«Μέσα από τη συνεργασία μας με τη Hyundai και την Kia, οι πελάτες θα βιώσουν την άνεση του SmartThings όχι μόνο στο σπίτι αλλά και στα οχήματά τους», δήλωσε ο πρόεδρος και επικεφαλής τεχνολογίας του τμήματος DX της Samsung, Paul Cheun. «Στόχος μας είναι να εμπλουτίσουμε την εμπειρία κινητικότητας των πελατών Hyundai Motor και Kia, προσφέροντας εξατομικευμένες υπηρεσίες που εκτείνονται πέρα από τη μεταφορά, ενσωματώνοντας απρόσκοπτα οχήματα με smartphones», πρόσθεσε ο πρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος Advanced Vehicle Platform της Hyundai, Chang Song.

Πηγή: newsbomb.gr