Θωρακισμένη Έκδοση του Skoda Kodiaq: Ασφάλεια και Αντοχή σε Κάθε Συναντήση

Θωρακισμένη Έκδοση του Skoda Kodiaq: Ασφάλεια και Αντοχή σε Κάθε Συναντήση
Η Skoda Βρετανίας, σε συνεργασία με τους ειδικούς ασφαλείας της UTAC Special Vehicles, παρουσίασε μια νέα θωρακισμένη έκδοση του Kodiaq, η οποία βασίζεται στην ανανεωμένη εκδοχή της πρώτης γενιάς. Οι εξωτερικές αλλαγές είναι περιορισμένες, με κυριότερες την προσθήκη προειδοποιητικών φώτων στη μάσκα, στον προφυλακτήρα και στην πόρτα του πορτμπαγκάζ, ώστε το όχημα να αναγνωρίζεται εύκολα ως θωρακισμένο.

Σημαντική είναι η αναβάθμιση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, με την οθόνη αφής 8,0 ιντσών του infotainment να έχει αναδιαμορφωθεί σε «κέντρο επικοινωνίας». Εκεί περιλαμβάνονται GPS και ειδικοί διακόπτες για τα φώτα έκτακτης ανάγκης καθώς και μία σειρήνα.

Η θωράκιση του Kodiaq είναι εκτενής, καθώς περιλαμβάνει αλεξίσφαιρα τζάμια και ενισχυμένο ατσάλινο πλαίσιο, εξασφαλίζοντας την προστασία των επιβατών. Η κατασκευή πληροί τις προδιαγραφές PAS 300 και PAS 301 για πολιτικά οχήματα, προσφέροντας προστασία από σφαίρες και εκρήξεις χειροβομβίδων. Το Kodiaq έχει υποβληθεί σε δοκιμές με περισσότερους από 200 πυροβολισμούς, καθώς και σε αξιολογήσεις με εκρηκτικά σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου.

Οι μηχανικοί της Skoda βελτίωσαν επίσης την ανάρτηση και τα φρένα του SUV, ώστε να αντεπεξέρχονται στο αυξημένο βάρος που προκαλεί η θωράκιση. Οι τροχοί είναι εφοδιασμένοι με ελαστικά run-flat, επιτρέποντας στο Kodiaq να κινείται ακόμα και με κενά ελαστικά.

Ο κινητήρας των 2.000 κυβικών παραμένει χωρίς αλλαγές, προσφέροντας ποικιλία επιλογών ισχύος, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων 4×4. Από την κυκλοφορία του το 2018, η Skoda έχει πουλήσει σχεδόν 500 θωρακισμένα Kodiaq και Superb.

Πηγή: newsbomb.gr