Ο Παναθηναϊκός επικρατεί του Άρη και προκριθεί στον τελικό του Super Cup

Ο Παναθηναϊκός επικρατεί του Άρη και προκριθεί στον τελικό του Super Cup
Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, ο Παναθηναϊκός AKTOR αποδείξει την ανωτερότητά του, κερδίζοντας τον Άρη με σκορ 81-68 και παίρνοντας τη θέση του στον τελικό του Stoiximan Super Cup. Ο Κέντρικ Ναν ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, σημειώνοντας 16 πόντους, ενώ 11 πόντους πρόσθεσε ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, ο οποίος contributed και 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα. Από την άλλη, ο Κώστας Σλούκας σημείωσε 9 πόντους και 3 ασίστ.

Η αρχή της αναμέτρησης βρήκε τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να περάσει την μπάλα στον Ματίας Λεσόρ, αλλά η άμυνά του δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Ο Άρης πήρε το προβάδισμα με την επίθεση των Μαντζούκα και Μποχωρίδη που σκόραραν από μακριά. Στο τέλος της πρώτης περιόδου, το σκορ ήταν 20-20, με τον Ναν να αλλάζει την εικόνα στα δύο τελευταία λεπτά, φέρνοντας την ομάδα του μπροστά με 16-13.

Μπαίνοντας στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός αντέτεινε και με τους Γιούρτσεβεν και Σλούκα να πετυχαίνουν γκολ-φάουλ, η διαφορά ανέβηκε στους 6 πόντους (26-20). Ο Χατζηδάκης, που πέρασε στη θέση του Μπανκς, έδειξε ελπιδοφόρος για τον Άρη, αλλά οι “πράσινοι” παρέμειναν μπροστά. Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με σκορ 44-30.

Στο δεύτερο μέρος, οι “πράσινοι” συμμετείχαν πιο συγκεντρωμένα, Ναν και Σλούκας συνέχισαν να σημειώνουν πόντους και η διαφορά έφτασε στους 19 πόντους (56-37), διευρύνοντας ακόμα περισσότερο το σκορ με τον Μήτογλου. Οι αλλαγές του Αταμάν, που προσάρμοσε τις θέσεις των παικτών του, απέφεραν καρπούς καθώς ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στον αγώνα με 66-46.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικό, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν απειλούνταν και οι δύο προπονητές μοιράζουν τον χρόνο των παικτών. Ο Σλούκας δέχθηκε αντιαθλητικό φάουλ, ενώ ο Μποχωρίδης αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με το τελικό σκορ να είναι 81-68.

Πηγή: newsbomb.gr