Εκλογή Νέου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Επιφάνιου

Εκλογή Νέου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Επιφάνιου
Ο Επιφάνιος Καραγεώργος, ο οποίος εξελέγη ως νέος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, είναι από το Αγρίνιο και έχει διατελέσει σε πολλές επιτελικές θέσεις στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Γεννημένος το 1971 στα Τριανταίικα Αγρινίου, ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην περιοχή και στη συνέχεια φοίτησε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών καθώς και στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποκτώντας τα πτυχία και των δύο σχολών.

Στις 6 Δεκεμβρίου 1998, χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεόκλητο, και τους επόμενους μήνες, στις 31 Μαΐου 1999, χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον ίδιο Μητροπολίτη. Έχει υπηρετήσει ως εφημέριος σε διάφορες ενορίες, καθώς και ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως. Στις 25 Νοεμβρίου 2005, απέκτησε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Στην εκλογική διαδικασία της Ιεράς Συνόδου, έξι υποψήφιοι διεκδίκησαν τη θέση του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, με τον κ. Επιφάνιο να κερδίζει με 64 ψήφους. Οι άλλοι υποψήφιοι ήταν ο Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος και ο Αρχιμ. Σεραφείμ Δημητρίου. Μετά την εκλογή του, χειροτονήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2023 στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας εξέφρασε τη χαρά της για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη, ελπίζοντας στην επιτυχία της ποιμαντορίας του στην ιστορική αυτή μητρόπολη. Ο Επιφάνιος έχει συνεισφέρει σημαντικά στον τομέα της Νεότητας και της Φιλανθρωπίας και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια, εκπροσωπώντας την Ιερά Μητρόπολη.

Πηγή: newsbomb.gr