Αύξηση επιθέσεων από αδέσποτα σκυλιά προκαλεί πανικό στους κατοίκους του Πειραιά

Αύξηση επιθέσεων από αδέσποτα σκυλιά προκαλεί πανικό στους κατοίκους του Πειραιά
Η κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά στη χώρα έχει φτάσει σε δραματικά επίπεδα, καθώς οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί ανησυχητικά. Οι κάτοικοι ανησυχούν καθημερινά, με περιστατικά επιθέσεων να καταγράφονται ακόμη και κατά τη διάρκεια των σκέψεών τους για μια απλή βόλτα. Ιδιαίτερα σημεία κινδύνου είναι οι περιοχές πέριξ του Δημοτικού Κολυμβητηρίου «Ανδρέας Γαρύφαλλος» στον Πειραιά, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί τουλάχιστον έξι επιθέσεις σε πεζούς, μεταξύ των οποίων παιδιά και ενήλικες.

Οι μαρτυρίες των κατοίκων επισημαίνουν την παρουσία αδέσποτων σκύλων που περιφέρονται σε αγέλες και επιτίθενται ξαφνικά σε ανυποψίαστα θύματα, δημιουργώντας πανικό. Αυτή η κατάσταση προκαλεί φόβο, με πολλούς κατοίκους να αποφασίζουν να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, διστάζοντας να βγάλουν τα παιδιά τους έξω για να παίξουν ή να περπατήσουν προς το κολυμβητήριο.

Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες προς τις αρχές, δεν έχουν γίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις. Σε μία από τις πρόσφατες καταγγελίες, πολίτης που δέχθηκε επίθεση επικοινώνησε με τη δημοτική αστυνομία, αλλά παραπέμφθηκε στον πρόεδρο της φιλοζωικής, γεγονός που δείχνει την έλλειψη συντονισμού και άμεσης αντίδρασης.

«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Κάθε μέρα φοβόμαστε ότι θα συμβεί ξανά. Οι αρχές αδιαφορούν και οι επιθέσεις συνεχίζονται», δήλωσε κάτοικος που βρέθηκε μάρτυρας στην επίθεση ενός παιδιού. Το ερώτημα που απασχολεί τους πολίτες είναι πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση και πόσοι ακόμη θα κινδυνεύσουν προτού οι υπεύθυνοι αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Πηγή: newsbomb.gr