Αναμνήσεις από τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και η μάχη για τη σύνταξη του Στέργιου Μιναέμη

Αναμνήσεις από τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και η μάχη για τη σύνταξη του Στέργιου Μιναέμη
Ο Στέργιος Μιναέμης συμμετείχε στη φρικτή σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, όπου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά το δυστύχημα, αναπολεί τη δραματική νύχτα και τα όσα βίωσε. Μετά το περιστατικό, νοσηλεύτηκε για μια εβδομάδα σε νοσοκομείο και, κατόπιν, υποβλήθηκε σε αξιολόγηση από την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του Δημοσίου, η οποία τον έκρινε ανάπηρο και αποφάσισε να του χορηγηθεί σύνταξη. Το σχετικό έγγραφο εκδόθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2023.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η υγεία του έχει επιβαρυνθεί και του προσέδωσε ποσοστό αναπηρίας 50%. Ωστόσο, η απόφαση της Επιτροπής έχει τριετή ισχύ, γεγονός που τον οδήγησε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να ξεκινήσει τη διαδικασία καταβολής της σύνταξης. Εκεί, όμως, τον ενημέρωσαν ότι δεν δικαιούται την καταβολή γιατί η αναγνώριση της αναπηρίας ισχύει μόνο για τρία χρόνια.

Ο 30χρονος θυμάται τις δραματικές στιγμές μέσα στο βαγόνι κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης: «Γινόταν φωτιά και ήμασταν εγκλωβισμένοι. Δεν υπήρχε οξυγόνο και φως, μόνο οι λάμπες από τα κινητά όσων είχαν μαζί τους. Προσπαθούσαμε να βγούμε από τα παράθυρα μαζί με άλλους επιβαίνοντες. Υπήρχαν παντού αίματα και δεν είχαμε χρόνο να σκεφτούμε την κατάσταση μας, μόνο να αποδράσουμε από τη φωτιά», είπε στην τηλεόραση του OPEN.

Η ζωή του έχει αλλάξει ριζικά από εκείνη τη νύχτα και αναφέρει: «Η καθημερινότητα είναι δύσκολη, κυρίως τα βράδια. Αυτή η “σκιά” έρχεται και μας φέρνει πίσω τις εικόνες από το δυστύχημα. Προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε». Τη στιγμή που προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τους οικείους του, η μητέρα του θυμάται πόσο σημαντική ήταν η επικοινωνία με τον αδερφό της, ο οποίος του τηλεφώνησε, προσφέροντάς του κάποια ανακούφιση, αν και η θλίψη για τους άλλους ανθρώπους που επλήγησαν παρέμεινε.

Πηγή: newsbomb.gr