Ανατροπή λεωφορείου με μαθητές στα Καλάβρυτα χωρίς τραυματισμούς

Ανατροπή λεωφορείου με μαθητές στα Καλάβρυτα χωρίς τραυματισμούς
Στιγμές αγωνίας έζησαν το πρωί της Παρασκευής 15 άτομα στα Καλάβρυτα, όταν ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας που μετέφερε μαθητές ανετράπη. Το γεγονός συνέβη στο δρομολόγιο Πάτρα-Καλάβρυτα, λίγο μετά τη Βλασία, κοντά στο χωριό Μάνεσι, και το λεωφορειάκι εκτράπηκε της πορείας του και βγήκε εκτός δρόμου.

Στο λεωφορείο επέβαιναν πέντε μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες από γονείς που μίλησαν στο Newsbomb.gr, ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες, καθώς οι επιβάτες κατάφεραν να απομακρυνθούν με ασφάλεια με τη βοήθεια ο ένας του άλλου.

Ο πρόεδρος των υπεραστικών ΚΤΕΛ Αχαΐας δήλωσε ότι ο οδηγός προσπάθησε να αποφύγει τη σύγκρουση με ένα άλλο αυτοκίνητο που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα, κάτι που οδήγησε στην εκτροπή του οχήματος. Οι μαθητές και οι δασκάλες μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Καλαβρύτων, όπου και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να διαπιστωθεί κανένας τραυματισμός.

Η μητέρα ενός από τους μαθητές, Βασιλική Γιαννοπούλου, περιέγραψε το σκηνικό: «Το λεωφορείο βγήκε εκτός δρόμου, χωρίς να καταλάβουν πώς συνέβη. Ο οδηγός έσπασε τα τζάμια και τα παιδιά πηδούσαν από τα παράθυρα με ασφάλεια». Σύμφωνα με τη μητέρα, η διαδρομή αυτή γίνεται καθημερινά και είναι γνωστή στα παιδιά.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι το συμβάν συνέβη υπό συνθήκες που δεν έχουν ξεκαθαριστεί πλήρως, αλλά πρόσθεσε ότι ο οδηγός αντέδρασε γρήγορα και τα παιδιά κατάφεραν να βγουν ασφαλή από το λεωφορείο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι περισσότεροι επιβάτες κατάφεραν σχεδόν άμεσα να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους για να τους ενημερώσουν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Πηγή: newsbomb.gr