Αναβάθμιση Υποδομών Ψηφιακής Διακυβέρνησης για Βελτίωση Υπηρεσιών προς τους Πολίτες

Αναβάθμιση Υποδομών Ψηφιακής Διακυβέρνησης για Βελτίωση Υπηρεσιών προς τους Πολίτες
Με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση των υποδομών και την ενίσχυση της απόδοσης και της ασφάλειας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης προγραμματίζει μια νέα αναβάθμιση στα Ιδιωτικά Υπολογιστικά Νέφη Βάσεων Δεδομένων.

Η διαδικασία της αναβάθμισης θα πραγματοποιηθεί σε τρεις διαφορετικές φάσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα στις εξής ημερομηνίες και ώρες:

– Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 22:00 έως το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 03:00.
– Η δεύτερη φάση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2024, από ώρα 05:00 έως 15:00.
– Η τρίτη φάση θα γίνει το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024, και πάλι από 05:00 έως 15:00.

Κατά τις παραπάνω περιόδους, δεν θα είναι διαθέσιμες οι εξής υπηρεσίες:

– Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών TaxisNet (όπως gov.gr, ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.)
– Υπηρεσίες όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, καθώς και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΨΔ προς φορείς της Δημόσιας Διοίκησης.
– Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης των ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, περιλαμβάνοντας TAXISnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ κ.α.

Όπως προκύπτει από τις προηγούμενες διαδικασίες αναβάθμισης υποδομών, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόωρη ολοκλήρωση των εργασιών, έτσι ώστε να περιοριστεί η διάρκεια μη διαθεσιμότητας των υπηρεσιών.

Πηγή: newsbomb.gr