Απεργιακές Κινητοποιήσεις Εργαζομένων σε Σχολεία και Λιμάνια Ενόψει Γενικών Απεργιών στην Ελλάδα

Απεργιακές Κινητοποιήσεις Εργαζομένων σε Σχολεία και Λιμάνια Ενόψει Γενικών Απεργιών στην Ελλάδα
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προγραμματίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις, με κύριες ημερομηνίες τις 13 και 20 Νοεμβρίου, κατόπιν καλέσματος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).

Αρχικά, οι κινητοποιήσεις ξεκινούν από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), που έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία στις 23 Οκτωβρίου, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς, την ώρα που οι εργαζόμενοι πλήττονται από την ακρίβεια. Η ΠΝΟ ανέφερε την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι συνάδελφοί τους, ειδικά όσοι εργάζονται σε ταχύπλοα σκάφη, σημειώνοντας ότι τα προβλήματα της δρομολόγησης πλήττουν το επιβατικό κοινό.

Την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία μπαίνουν στη σειρά των κινητοποιήσεων, με 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ). Τα αιτήματά τους περιλαμβάνουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και την ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των παιδιών για δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Επίσης, οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας στα σχολεία προγραμματίζουν 48ωρη απεργία την 24η και 25η Οκτωβρίου. Αυτή η απεργία διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες (Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε.) και οι εργαζόμενοι διεκδικούν αναγνώριση των αναγκών καθαριότητας, καθώς και μετατροπή των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου.

Στο παρελθόν, υπήρξαν κινητοποιήσεις και από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, οι οποίοι ζήτησαν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανθρώπινα ωράρια και δωρεάν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Πηγή: newsbomb.gr