Αποχαιρετώντας τον Θανάση Μακρή Έναν εξαιρετικό Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας

Αποχαιρετώντας τον Θανάση Μακρή Έναν εξαιρετικό Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας
Απεβίωσε ο Θανάσης Μακρής, Υποπτέραρχος Ιπτάμενος εν αποστρατεία στην Πολεμική Αεροπορία, μετά από σύντομη αλλά σφοδρή μάχη με την επάρατη νόσο, νοσηλευόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα. Γεννήθηκε το 1955 στην Τριποταμιά (Μπέλεση) της Αρκαδίας σε μια φτωχή πολυμελή οικογένεια. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές, εγγράφηκε στη Σχολή Ικάρων και ξεκίνησε την καριέρα του ως Ιπτάμενος Αξιωματικός στα αεροσκάφη Fandom στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα.

Ως άνθρωπος με ανήσυχο πνεύμα, επεδίωξε πάντα τη γνώση και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές Πληροφορικής στο Essex της Αγγλίας. Υπηρέτησε ως εκπαιδευτής Ιπταμένων στην Καλαμάτα και εν συνεχεία, διετέλεσε Διοικητής Μοίρας στα εκπαιδευτικά αεροσκάφη στην περιοχή. Στην καριέρα του, ανέλαβε και τη θέση του Διευθυντή Πληροφορικής του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ενώ παρέμεινε και ως Ακόλουθος Άμυνας στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βιέννη. Κορυφαία θέση στην σταδιοδρομία του υπήρξε η Διοίκηση της 120 Πτέρυγας Αέρος στην Καλαμάτα.

Ολοκλήρωσε την πορεία του στην Πολεμική Αεροπορία σε επιτελικές θέσεις στο ΓΕΕΘΑ μέχρι την αποστρατεία του το 2010 με τον βαθμό του Υποπτεράρχου (Ι). Ήταν παντρεμένος με τη μηχανολόγο – μηχανικό Χριστίνα Θανοπούλου, και μαζί δημιούργησαν μια εξαιρετική οικογένεια με δύο παιδιά, τον Μιχάλη, διακεκριμένο δικηγόρο στο Βερολίνο, και τον Βασίλη, επιτυχημένο οδοντίατρο στο Βέλγιο.

Ο Θανάσης Μακρής υπήρξε από τους κορυφαίους Αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας και αναγνωρίστηκε ως εξαιρετικός άνθρωπος, οικογενειάρχης και συμπολίτης. Διακρίθηκε για την ηθική του, την κοινωνική του ευαισθησία, την ορθή του κρίση και την ταχύτατη αντίληψή του. Ήταν γνωστός για τη δημιουργικότητά του, την ταπεινοφροσύνη του και τον απλό, δωρικό του λόγο. Η κοινωνία της Ηλείας τον εκτιμούσε και τον σεβόταν βαθιά. Πηγή: newsbomb.gr