Απολογισμός Έργου και Παραίτηση του Γιάννου Γραμματίδη από την Προεδρία του ΟΣΕ

Απολογισμός Έργου και Παραίτηση του Γιάννου Γραμματίδη από την Προεδρία του ΟΣΕ
Με την ολοκλήρωση της θητείας του και την επιτυχή εκτέλεση της αποστολής του, ο κ. Γιάννος Γραμματίδης ανακοίνωσε την παραίτησή του από την προεδρία του ΟΣΕ σε συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα. Ο κ. Γραμματίδης εξέφρασε την εκτίμησή του προς τον υπουργό για την εμπιστοσύνη που του παρείχε και για τη συνεργασία κατά τη διάρκεια της εξάμηνης θητείας του. Παρέδωσε επίσης ένα αναλυτικό υπόμνημα με τον απολογισμό του έργου του.

Κατά το διάστημα από τον Απρίλιο του 2024 μέχρι σήμερα, το νέο διοικητικό συμβούλιο συνήλθε σε 17 συνεδριάσεις, επιλύοντας 121 ζητήματα, όπως τελματωμένα έργα και διαδικασίες που αφορούν την ασφάλεια και τη λειτουργία του Οργανισμού. Ο κ. Γραμματίδης ανέφερε την ίδρυση θεσμών και επιτροπών, όπως η Επιτροπή Αξιολόγησης και η Επιτροπή Αποδοχών, που θα ενισχύσουν τη λειτουργία του ΟΣΕ και την ορθολογική διαχείριση των πόρων του.

Επιπλέον, τόνισε την υιοθέτηση αρχών ESG και τη συμμόρφωση του Οργανισμού με τις διαδικασίες της NIS2. Στις πρωτοβουλίες συμπεριλαμβάνονται η ασφάλιση του Οργανισμού έναντι κυβερνοεπιθέσεων και η ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία. Αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία με τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους για την κατάρτιση διδακτικής τεχνογνωσίας και την προετοιμασία διαγωνισμών για την εγκατάσταση Αυτόματων Σιδηροδρομικών Ισοπέδων Διαβάσεων.

Στο πλαίσιο της αναγνώρισης της δουλειάς των εργαζομένων, ο κ. Γραμματίδης συναντήθηκε μαζί τους και τους ευχαρίστησε για τη στήριξή τους, σημειώνοντας τη σημαντική τους συμβολή στην αποκατάσταση του κύρους του Οργανισμού. Καθώς ολοκληρώνεται η θητεία του, ανέφερε πως η ηγεσία του ΟΣΕ υπήρξε τιμητική για αυτόν και ότι, παρά τις προκλήσεις, η ομάδα του κατόρθωσε να θέσει τον Οργανισμό σε πορεία ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού.

Η παραίτηση του κ. Γραμματίδη ήρθε σε μια κρίσιμη στιγμή, και ο υπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το έργο που επιτελέστηκε, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Ο κ. Γραμματίδης ολοκλήρωσε τη δήλωσή του με ευχαριστίες προς τον υπουργό και οι συνεργάτες του σε αυτή τη σημαντική περίοδο. Πηγή: newsbomb.gr