Αρχίζει η Αναδιανομή Δωρεάν Βιβλίων από τον ΟΠΕΚΑ για το Έτος 2024

Αρχίζει η Αναδιανομή Δωρεάν Βιβλίων από τον ΟΠΕΚΑ για το Έτος 2024
Η διαδικασία διανομής των αδιάθετων βιβλίων του Προγράμματος Δωρεάν Βιβλίων για το 2024 ξεκινά σήμερα στις 12:00 από τον ΟΠΕΚΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Συνολικά, διατίθενται 66.978 βιβλία από τα 130.000 που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

Οι δικαιούχοι που επιθυμούν να παραλάβουν τα δωρεάν βιβλία πρέπει να είναι παρόντες αυτοπροσώπως και να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ και την αστυνομική ταυτότητα. Σε περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος δεν μπορεί να παραλάβει ο ίδιος, μπορεί να εξουσιοδοτήσει τρίτο πρόσωπο να το κάνει, φέρνοντας μαζί τα κατάλληλα δικαιολογητικά και μια εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του δικαιούχου από δημόσια αρχή.

Η παραλαβή των βιβλίων πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από τα συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, όπου οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν μόνο βιβλία και όχι άλλα προϊόντα.

Η υποστήριξη που παρέχει ο ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ σε όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα περιλαμβάνει επιδότηση έως 20 ευρώ ανά δικαιούχο, η οποία αντιστοιχεί στην τιμή των βιβλίων μετά από έκπτωση 10%. Επίσης, υπάρχει επιδότηση 30 ευρώ για βιβλία που αφορούν κάθε τέκνο δικαιούχου. Σε περίπτωση που η συνολική τιμή των βιβλίων, μετά την έκπτωση, υπερβαίνει τα 20 ή 30 ευρώ, η επιπλέον διαφορά θα καταβληθεί από τον δικαιούχο.

Περισσότερες πληροφορίες και ο κατάλογος των συμβεβλημένων βιβλιοπωλείων και εκδοτικών οίκων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ: https://opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies/. Για οποιαδήποτε απορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr).

Πηγή: newsbomb.gr