Αστεία περιστατικά στα σχολεία και οι συνέπειές τους

Αστεία περιστατικά στα σχολεία και οι συνέπειές τους
Ο δικηγόρος του 17χρονου μαθητή που ξύρισε με φαλτσέτα έναν 12χρονο σε σχολείο υποστήριξε ότι το περιστατικό συνέβη στο πλαίσιο ενός αστείου, το οποίο πιθανώς ξεπέρασε τα όρια. «Ο πελάτης μου επισήμανε εξ αρχής ότι όλα έγιναν σαν μέρος ενός αστεϊσμού, κάτι που έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν σε ανάλογες ηλικίες λόγω της ανωριμότητας. Δεν υπήρχε πρόθεση να τρομάξει κανέναν» δήλωσε ο κ. Δελής στο MEGA.

Αναφορικά με την φαλτσέτα, ο δικηγόρος ανέφερε ότι η ύπαρξή της στα πράγματα του μαθητή δεν ήταν σκόπιμη, αλλά συνέβη συμπτωματικά. «Η φαλτσέτα βρέθηκε στην τσάντα του, καθώς ο εντολέας μου δραστηριοποιείται σε τομέα σχετικό με την κομμωτική και είχε κάνει ένα κούρεμα την προηγούμενη ημέρα» είπε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, οι δύο 17χρονοι μαθητές ζήτησαν και 2 ευρώ από τον 12χρονο ως μέρος του “παιχνιδιού του κουρείου”. «Αυτό έλαβε χώρα χωρίς καμία μορφή βίας και με τη συναίνεσή του. Ο 12χρονος δεν είχε ούτε μουστάκι για να ξυριστεί, επομένως αυτό μπορεί να εκληφθεί μόνο ως παιχνίδι» πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας, ανακοινώθηκε ότι ο 17χρονος θα παραμείνει σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων.

Πηγή: newsbomb.gr