Δικαίωμα Διορισμού για Διακριθέντες Αθλητές στην Ελλάδα: Λύση σε Πολυετές Πρόβλημα

Δικαίωμα Διορισμού για Διακριθέντες Αθλητές στην Ελλάδα: Λύση σε Πολυετές Πρόβλημα
Ένα σημαντικό βήμα προόδου υπήρξε για τον ελληνικό Αθλητισμό, καθώς ένα μακροχρόνιο ζήτημα επιλύθηκε οριστικά. Δεκάδες αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν την τελευταία δεκαετία σε ατομικά ή ομαδικά αθλήματα θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να ασκήσουν το δικαίωμα διορισμού τους σε κενές οργανικές θέσεις του δημόσιου τομέα.

Η σχετική Κοινή Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 5848, 21/10/2024) εκδόθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, και την Υφυπουργό Εσωτερικών, Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη, και καθορίζει τις προϋποθέσεις, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τον χρόνο υποβολής τους και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία διορισμού των διακριθέντων αθλητών και αθλητριών. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δεσμευθεί προσωπικά για αυτό το ζήτημα κατά την πρόσφατη υποδοχή των Παραολυμπιονικών.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα κριτήρια διορισμού περιλαμβάνουν: νίκες από 1η έως 3η σε θερινούς ή χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, τουλάχιστον δύο νίκες σε μία διοργάνωση για Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς και επιδόσεις που ισοφαρίζουν ή επιτυγχάνουν νέα ρεκόρ σε αναγνωρισμένες ομοσπονδίες. Να σημειωθεί, ότι οι επαγγελματίες αθλητές ή εκείνοι που δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους δεν εμπίπτουν στον διορισμό.

Ο αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι με αυτή την απόφαση αποδίδεται δικαιοσύνη και αναγνωρίζονται οι κόποι και οι προσπάθειες των αθλητών που με τις επιτυχίες τους ενέπνευσαν και υπερηφάνεψαν τη χώρα. «Η Πολιτεία εκπληρώνει ένα χρέος που παρέμεινε εκκρεμές λόγω των δύσκολων δημοσιονομικών συνθηκών που παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βρούτσης.

Πηγή: newsbomb.gr