Δυνατότητα Μεταβίβασης Εισιτηρίων Διαρκείας μέσω του Gov.gr Wallet

Δυνατότητα Μεταβίβασης Εισιτηρίων Διαρκείας μέσω του Gov.gr Wallet
Διαθέσιμη μέσω του Gov.gr Wallet είναι η δυνατότητα αλλαγής συνοδείας ανηλίκου, ο οποίος κατέχει εισιτήριο διαρκείας. Οι κηδεμόνες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν αυτή τη διαδικασία με απλά βήματα. Συγκεκριμένα, ανοίγουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet, επιλέγουν την καρτέλα των εισιτηρίων και εντοπίζουν το εισιτήριο διαρκείας του ανηλίκου. Στη συνέχεια, επάνω δεξιά επιλέγουν την «Αλλαγή Συνοδείας», συμπληρώνουν τον ΑΦΜ του πολίτη που θα συνοδεύσει τον ανήλικο και ο τελευταίος λαμβάνει ειδοποίηση μέσω email. Αφού αποδεχθεί το αίτημα, το εισιτήριο του ανηλίκου προστίθεται στο ψηφιακό του πορτοφόλι.

Οι φίλαθλοι που έχουν ψηφιακά ταυτοποιηθεί και έχουν εισαγάγει το εισιτήριο διαρκείας τους στο Gov.gr Wallet, μπορούν να το μεταβιβάσουν σε οποιονδήποτε επιθυμούν. Για να πραγματοποιήσουν τη μεταβίβαση, ανοίγουν την εφαρμογή, επιλέγουν την καρτέλα των εισιτηρίων και το εισιτήριο διαρκείας τους. Στη συνέχεια, πατάνε στο κουμπί της «Μεταβίβασης» και συμπληρώνουν το ΑΦΜ του νέου κατόχου. Ο αναφερόμενος πολίτης θα λάβει μια ειδοποίηση μέσω email, μπορεί να αποδεχτεί την εισαγωγή του εισιτηρίου στο ψηφιακό του πορτοφόλι και να το χρησιμοποιήσει μέχρι την ανάκλησή του.

Η διαδικασία ανάκλησης του εισιτηρίου διαρκείας μπορεί να γίνει από τον κάτοχό του με την εξής μέθοδο: ανοίγει την εφαρμογή Gov.gr Wallet, επιλέγει το εισιτήριο που φαίνεται ως «ανενεργό» και επιλέγει την «Ανάκληση». Με αυτόν τον τρόπο, ο κάτοχος μπορεί ξανά να χρησιμοποιήσει το εισιτήριο.

Η υπηρεσία αυτή έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο της νομοθεσίας που αφορά την ταυτοποίηση των εισιτηρίων μέσω ψηφιακού πορτοφολιού και παρέχεται σε συνέχεια αιτημάτων από Ποδοσφαιρικές και Καλαθοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες. Σημειώνεται ότι η επιλογή αυτού του τρόπου μεταβίβασης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια των ΠΑΕ και ΚΑΕ.

Πηγή: newsbomb.gr