Επιστροφή του Δακτυλίου στην Αθήνα και οι Νέοι Περιορισμοί Κυκλοφορίας

Επιστροφή του Δακτυλίου στην Αθήνα και οι Νέοι Περιορισμοί Κυκλοφορίας
Η επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα φέρνει στο προσκήνιο την επαναφορά του δακτυλίου, ο οποίος είχε καταργηθεί για το καλοκαίρι. Ο δακτύλιος έπαψε να ισχύει στις 20 Ιουλίου, επιτρέποντας στους οδηγούς την ελεύθερη είσοδο στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τις παραδόσεις, η επαναφορά του αναμένεται γύρω στα μέσα Οκτωβρίου, αν και η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Ο δακτύλιος θα ισχύει ξανά από Δευτέρα έως Πέμπτη, από 07:00 έως 20:00 και την Παρασκευή από 07:00 έως 15:00. Απαλλαγή από τους περιορισμούς έχουν οι οδηγοί που χρησιμοποιούν αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, υβριδικά ηλεκτρικά, καθώς και οχήματα φυσικού αερίου και υγραερίου. Επίσης, θα μπορούν να κυκλοφορούν αυτοκίνητα EURO 6 που εκπέμπουν λιγότερο από 120 γρ. CO2/km (NEDC) και λιγότερο από 145 γρ. CO2/km (WLTP), ανάλογα με την ημερομηνία ταξινόμησής τους στην ΕΕ.

Κάποιοι δικαιούχοι, όπως αυτοί με σχετική άδεια λόγω επαγγελματικών αναγκών ή μόνιμης κατοικίας, θα μπορούν επίσης να εισέρχονται ελεύθερα στο κέντρο. Για να είναι ενήμεροι οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να αποκτήσουν το ειδικό σήμα ελεύθερης εισόδου μέσω TAXISnet, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη ή της επιχείρησης.

Σημειώνεται πως τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες, καθώς και σε περιόδους απεργίας από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν ισχύουν οι περιορισμοί του δακτυλίου. Οι ημερομηνίες κυκλοφορίας περιλαμβάνουν ζυγές ημέρες για τα αυτοκίνητα που έχουν αριθμό ηλικίας με 0, 2, 4, 6, 8 και μονές για 1, 3, 5, 7, 9.

Πηγή: newsbomb.gr