Φοιτητής καταδικάστηκε σε φυλάκιση για συμμετοχή σε συμμορία ληστών στη Θεσσαλονίκη

Φοιτητής καταδικάστηκε σε φυλάκιση για συμμετοχή σε συμμορία ληστών στη Θεσσαλονίκη
Στις φυλακές οδηγήθηκε 19χρονος φοιτητής, ο οποίος αντιμετώπισε κατηγορίες για τη συμμετοχή του σε συμμορία που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, με το συνολικό ποσό της λείας να ξεπερνά τα 6.000 ευρώ. Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 6,5 ετών, επισημαίνοντας τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη δράση της συμμορίας.

Στο δικαστήριο παραπέμφθηκαν και τρεις άλλοι νεαροί, δύο 19χρονοι και ένας 20χρονος, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 5,5, 3 και 2,5 ετών αντίστοιχα, αλλά θα αφεθούν ελεύθεροι στη διάρκεια της διαδικασίας του Εφετείου, με περιοριστικούς όρους, όπως η συμμετοχή τους σε συνεδρίες με επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Το κατηγορητήριο περιλάμβανε επτά ληστείες και μία σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου του τρέχοντος έτους, ενώ οι στόχοι περιλάμβαναν καφέ, καταστήματα ψιλικών και πρατήρια υγρών καυσίμων. Επίσης, οι κατηγορούμενοι είχαν διαπράξει πολλές κλοπές, εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν σε απόπειρα.

Ο φοιτητής, κρίθηκε ένοχος για ληστείες που διαπράχθηκαν με την απειλή μαχαιριού ή κατσαβιδιού. Στην απολογία του, χαρακτήρισε τη δράση του «απερισκεψία και ανωριμότητα», ζητώντας συγγνώμη από τα θύματα και εξηγώντας ότι τα χρήματα από τις ληστείες χρησιμοποιούνταν για να αγοράσει δώρα για τον αδελφό του. Ανέφερε ότι ενδιαφερόταν για σπουδές και βοηθούσε τον πατέρα του στη δουλειά. Όταν ρωτήθηκε για την απόφαση να προβεί σε αυτές τις πράξεις, απάντησε ότι η έμπνευση προήλθε από βίντεο στο διαδίκτυο και μουσική.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός που καταδικάστηκε σε 5,5 χρόνια φέρεται να βοήθησε τον φοιτητή στην υποστήριξη των ληστειών, οδηγώντας το αυτοκίνητο της μητέρας του ή μια δίκυκλη μηχανή κατά τη διάρκεια της διαφυγής. Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για ειδικότερες πράξεις του κατηγορητηρίου.

Πηγή: newsbomb.gr