Φωτιά στην Κορινθία: Δύο νεκροί και διάσπαρτες εστίες στην Ξυλοκάστρου

Φωτιά στην Κορινθία: Δύο νεκροί και διάσπαρτες εστίες στην Ξυλοκάστρου
Συνεχιζόμενη η μάχη της Πυροσβεστικής στην Κορινθία, ιδίως στον δήμο Ξυλοκάστρου, όπου η μεγάλη φωτιά έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε δασικές περιοχές. Δυστυχώς, ο μέχρι στιγμής απολογισμός περιλαμβάνει δύο νεκρούς. Οι απανθρακωμένες σοροί των θυμάτων, ενός 35χρονου και ενός 40χρονου, βρέθηκαν στο χωριό Άνω Καλλιθέα και έχουν ήδη ταυτοποιηθεί. Οι δύο άνδρες φέρεται να επιχείρησαν να βοηθήσουν σε μαντρί, όταν ξέσπασε η φωτιά.

Ο Ανδρέας Καραβάς, αντιδήμαρχος του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ανέφερε ότι στο χωριό Ροζενά, από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά παραμένουν μικρές διάσπαρτες εστίες. Από το πρωί, οι εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής πραγματοποιούν ρίψεις για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ το σημαντικό πρόβλημα φαίνεται να είναι στο γειτονικό χωριό Πύργος. Επισήμανε ότι δεν καταγράφηκαν ζημιές σε σπίτια στα Ροζενά, αν και μεγάλες δασικές εκτάσεις έχουν καεί.

Η φωτιά που ξέσπασε χθες σε δασική περιοχή κοντά στο Ξυλόκαστρο έχει επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και προκαλούν ριπές έως 8 μποφόρ. Αν και η τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική αναφέρει ότι δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, οι πολλές διάσπαρτες εστίες συνεχίζουν να απαιτούν την προσοχή των πυροσβεστικών δυνάμεων, με τις δυσκολίες στην πρόσβαση να δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Μέχρι τώρα, υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην περιοχή του Ελληνικού Ξυλοκάστρου, αλλά μια ολοκληρωμένη εικόνα θα διαμορφωθεί μόλις οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταφέρουν να αντιμετωπίσουν πλήρως την κατάσταση.

Πηγή: newsbomb.gr