Η Αγάπη των Ανθρώπων για τα Ζώα στη Δημιουργία μιας Εντυπωσιακής Φάρμας Προστασίας

Η Αγάπη των Ανθρώπων για τα Ζώα στη Δημιουργία μιας Εντυπωσιακής Φάρμας Προστασίας
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων που γιορτάζεται σήμερα, οι Αλέξανδρος Γαρουφάς και Παναγιώτα Γούναρη έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερη “Ηθική Φάρμα” στα Μέγαρα, μόλις 40 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα. Το ζευγάρι φροντίζει και προστατεύει ζώα που χρειάζονται βοήθεια, προσφέροντάς τους μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στο αγρόκτημά τους, φιλοξενούν αγριοκάτσικα, κουνέλια, πάπιες, χήνες, γουρουνάκια και γαϊδουράκια, καθώς και ζώα που διασώθηκαν από φυσικές καταστροφές, όπως οι μεγάλες πλημμύρες και οι πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή.

Το ζευγάρι δήλωσε ότι για εκείνους, όλα τα ζώα έχουν την ίδια αξία. Ο Αλέξανδρος αναφέρει: «Έβλεπα τα ζώα με περισσότερη ευαισθησία. Έτσι απέκτησα ένα όνειρο να δημιουργήσω κάποτε μια φάρμα, όπου θα διασώζουμε ζώα όλων των ειδών». Η φάρμα δεν έχει οικονομικά οφέλη και οι πόροι της προέρχονται από προσωπικούς πόρους και τις πωλήσεις προϊόντων με σύμβολα της φάρμας.

Η κύρια μέθοδος στήριξης είναι η φιλοξενία ζώων από ανθρώπους που επιθυμούν να βοηθήσουν. Οι επισκέπτες μπορούν να φιλοξενήσουν κάποια από τα ζώα της φάρμας, κάτι που ενισχύει και την οικονομική του επιβίωση. «Όσο μας στηρίζει ο κόσμος, τόσα περισσότερα ζώα θα μπορούμε να διασώζουμε», προσθέτει ο Αλέξανδρος.

Μια τυπική ημέρα στη φάρμα ξεκινά νωρίς το πρωί με το τάισμα και την καθαριότητα των ζώων. Όπως περιγράφει το ζευγάρι, «ο χρόνος περνάει σαν νερό», καθώς συχνά συναντούν αναστάτωση προερχόμενη από τα παιχνιδιάρικα ζώα τους. Ιδιαίτερη αδυναμία του ζευγαριού είναι ο κύριος Φανούρης, ένα πρόβατο που έχουν υιοθετήσει, το οποίο αποδεικνύει ότι τα ζώα, ανεξαρτήτως είδους, μπορούν να προσφέρουν αγάπη και συντροφιά.

Η “Ηθική Φάρμα” του Αλέξανδρου και της Γιώτας αποτελεί ένα πρότυπο αγάπης και αφοσίωσης προς τα ζώα, δίνοντάς τους μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή και ελπίδα.

Πηγή: newsbomb.gr