Η Τελευταία Αποχαιρετιστήρια Ανακοίνωση για την Αθηνά Μαρτίνου, Μια Εμβληματική Ψηφίδα της Ελληνικής Ναυτιλίας

Η Τελευταία Αποχαιρετιστήρια Ανακοίνωση για την Αθηνά Μαρτίνου, Μια Εμβληματική Ψηφίδα της Ελληνικής Ναυτιλίας
Συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και εκκλησιαστικό χώρο ήρθαν για να αποχαιρετήσουν την εμβληματική φυσιογνωμία της ελληνικής ναυτιλίας, Αθηνά Μαρτίνου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών. Στην κηδεία της χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Σύρου, Τήνου, Μυκόνου Δωρόθεος, Γλυφάδας και Βούλας Αντώνιος, καθώς και ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, Μητροπολίτης Θεοδώρητος. Παρών ήταν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στην εξόδιο ακολουθία συμμετείχαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, οι Υφυπουργοί Βασίλης Οικονόμου και Βασίλης Σπανάκης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Πέτσας, και του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος, καθώς και οι Δήμαρχοι Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης Γρήγορης Κωνσταντεέλος. Σημαντική ήταν και η παρουσία της πρώην Υπουργού Φάνης Πετραλιά, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Γιώργου Αλεξανδράκη, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεράσιμου Σιάσου και άλλων επιχειρηματιών και εφοπλιστών.

Η Αθηνά Ι. Μαρτίνου ήταν μια γυναίκα που η θάλασσα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της. Έχοντας ιδρύσει μαζί με τον σύζυγό της, Γιάννη, μια ναυτιλιακή «αυτοκρατορία» με την Thenamaris Ships Management, κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση στον κόσμο της ναυτιλίας. Η στάση της απέναντι στη ζωή ήταν παρόμοια με τη στάση της απέναντι στη θάλασσα: γεμάτη αγάπη, πάθος, σεβασμό και αφοσίωση.

Για την Αθηνά, η ζωή δεν ήταν ποτέ στατική. Τολμηρή, φιλόδοξη, εργατική και χαμηλών τόνων, έζησε με πάθος, αποδεχόμενη όλες τις πτυχές της ζωής, είτε ήρεμες είτε ζοφερές. Η «Νουνού» της ελληνικής ναυτιλίας συνεχίζει να εμπνέει και να αγγίζει τις ψυχές όσων την γνώρισαν και την εκτίμησαν.

Πηγή: newsbomb.gr