Καταδίκη 27χρονου για την επίθεση σε βάρος του πατέρα του στο Ρέθυμνο

Καταδίκη 27χρονου για την επίθεση σε βάρος του πατέρα του στο Ρέθυμνο
Ο 27χρονος άνδρας καταδικάστηκε για την επίθεση με μαχαίρι κατά του πατέρα του, ενός 69χρονου, σε χωριό του Ρεθύμνου τον Σεπτέμβριο του 2023. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, αφού εξέτασε την υπόθεση, αποφάσισε κατά πλειοψηφία 4-3 την ποινή κάθειρξης 8 ετών και 11 μηνών, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά. Η πρόταση της εισαγγελέως ήταν για ποινή 10 ετών.

Κατά την απολογία του, ο 27χρονος δήλωσε ότι μετανιώνει για την πράξη του, ενώ οι γονείς του υποστήριξαν ότι επιθυμούν την επιστροφή του γιου τους κοντά τους, καθώς οι σχέσεις τους έχουν βελτιωθεί. Ο συνήγορος υπεράσπισής του ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών, όπως η καλή συμπεριφορά και η ειλικρινής μεταμέλεια, επισημαίνοντας ότι ο 27χρονος είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Η επίθεση είχε σοβαρές συνέπειες, καθώς ο 69χρονος υπέστη περιποιήσεις για 50 μαχαιριές, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν επιπόλαιες, αλλά ήταν αρκετές για να τον κρατήσουν στο Νοσοκομείο για δύο εβδομάδες. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα για αναστολή της ποινής μέχρι το Εφετείο, επομένως ο 27χρονος θα επιστρέψει στη φυλακή.

Πηγή: newsbomb.gr