Καταδίκη γυναίκας για παράνομη καταγραφή οικογένειας με ανήλικα παιδιά στην Θεσσαλονίκη

Καταδίκη γυναίκας για παράνομη καταγραφή οικογένειας με ανήλικα παιδιά στην Θεσσαλονίκη
Μία γυναίκα καταδικάστηκε από το Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης σε 11 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή, εξαιτίας της καταγραφής με το κινητό της μία οικογένεια που διέμενε σε κοντινό ενοικιαζόμενο διαμέρισμα. Σύμφωνα με τη διαδικασία, η οικογένεια αποτελούνταν από ένα ζευγάρι με προβλήματα όρασης και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 8 και 3 ετών κατά την επίμαχη περίοδο.

Η υπόθεση ήρθε στο ακροατήριο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων λόγω της ιδιότητας της κατηγορούμενης ως νομικού, γεγονός που δημιουργεί ειδική δωσιδικία. Η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι οι πράξεις της προήλθαν από «δικαιολογημένο ενδιαφέρον», καθώς ήθελε να ευαισθητοποιήσει τις κοινωνικές υπηρεσίες να παρέμβουν επειδή ανησυχούσε για την ασφάλεια των παιδιών, τα οποία θεωρούσε ότι δεν λάμβαναν την κατάλληλη φροντίδα.

Η μητέρα της οικογένειας ανέφερε ότι η κατηγορούμενη είχε εμμονή μαζί τους και ήθελε να τους διώξει από το σπίτι. Η δικογραφία περιλάμβανε φωτογραφίες και ηχητικό υλικό που παραχθήκαν παράνομα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Παρά την απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως, το Δικαστήριο έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και παράνομη αποτύπωση, αναγνωρίζοντάς της ωστόσο ένα ελαφρυντικό. Η κατηγορούμενη άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

Πηγή: newsbomb.gr