Καταγγελία Σοκ για Δεκαετίες Κακοποίησης 64χρονης Πρεσβυτέρας στα Χανιά

Καταγγελία Σοκ για Δεκαετίες Κακοποίησης 64χρονης Πρεσβυτέρας στα Χανιά
Σύμφωνα με καταγγελίες, μια 64χρονη πρεσβυτέρα στα Χανιά βίωνε επί σειρά ετών κακοποίηση από τον ιερέα σύζυγό της, ο οποίος πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε. Η Μητρόπολη Κισσάμου δήλωσε ότι δεν υπήρξαν καταγγελίες κατά του κληρικού όσο ήταν εν ενεργεία, ωστόσο οι μαρτυρίες από το περιβάλλον της πρεσβυτέρας μιλούν για χρόνια βασανιστήρια.

Μέσα από την εκπομπή Live News, μια φίλη της πρεσβυτέρας περιέγραψε τις απάνθρωπες συνθήκες που ζούσε. Ανέφερε ότι ο σύζυγός της την ζήλευε, την περιόριζε καταναγκαστικά και την χτυπούσε, ενώ της απαγόρευε ακόμα και να πηγαίνει στην τουαλέτα. Όπως μεταφέρθηκε, η πρεσβυτέρα δεν μιλούσε σε κανέναν για την κακοποίηση που υπέφερε, αλλά είχε γράψει ένα γράμμα 19 σελίδων που βρέθηκε από τον μικρότερο γιο της. Η εμφάνιση αυτού του γράμματος προσφέρει πολύτιμα στοιχεία για την υπόθεση.

Ο αδελφός της πρεσβυτέρας τόνισε ότι κανένα από τα τέσσερα παιδιά δεν επιθυμεί να επιστρέψει η μητέρα τους στον πατέρα τους, αν και ορισμένα από αυτά προτιμούν να μην δουν τον πατέρα να φυλακίζεται. Τα μικρότερα παιδιά φαίνεται ότι πήραν το θάρρος να αντιδράσουν σε αυτή την κατάσταση.

Περισσότερα σχετικά με το πώς ο ιερέας εκβίαζε την πρεσβυτέρα αποκαλύπτει η αδελφή της, που δήλωσε ότι η πρεσβυτέρα της εμπιστεύτηκε φρικιαστικές λεπτομέρειες μόλις πρόσφατα, στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Όπως είπε, ο ιερέας την είχε εκβιάσει, απειλώντας την ότι θα βλάψει τα παιδιά της αν αποκαλύψει οτιδήποτε. Ο φόβος, που την κρατούσε σε καθεστώς τρόμου από την ηλικία των 14 χρόνων, είχε επηρεάσει την πνευματική της κατάσταση και την ικανότητά της να μιλήσει.

Πηγή: newsbomb.gr