Κρίσιμη κατάσταση από τη φωτιά στην Κορινθία καθώς οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Κρίσιμη κατάσταση από τη φωτιά στην Κορινθία καθώς οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις
Η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί σε δασική περιοχή της Κορινθίας συνεχίζει να εξαπλώνεται ανησυχητικά, με τους πυροσβέστες να δίνουν σκληρή μάχη προκειμένου να περιορίσουν τις αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος, οι φλόγες κατευθύνονται προς τα Τρίκαλα Κορινθίας, με το ενεργό μέτωπο να έχει φτάσει τα 32 χιλιόμετρα σε μήκος.

Ο δήμαρχος περιγράφει την κατάσταση ως τραγική για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες φωτιάς και ότι έχει καεί μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της μάχης με τις φλόγες, οι πυροσβέστες βρέθηκαν κυριολεκτικά μέσα στα χωριά, με τις φλόγες να συνυπάρχουν με κατοίκους και πυροσβέστες.

Η αποψινή βραδιά θεωρείται κρίσιμη, καθώς οι αρχές καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε η φωτιά να μην καταστρέψει τις τελευταίες περιοχές που δεν έχουν πληγεί, συγκεκριμένα τις Καρυά και Τρίκαλα. Σύμφωνα με τον Βλάση Τσιώτο, οι ζημιές που έχει προκαλέσει η φωτιά περιλαμβάνουν ολοσχερή καταστροφή καλλιεργειών, αν και τα σπίτια που έχουν καεί είναι συγκριτικά λίγα.

Πηγή: newsbomb.gr