Μάχη με τις Πυρκαγιές και Προτάσεις Αυτοπροστασίας για τους Πολίτες

Μάχη με τις Πυρκαγιές και Προτάσεις Αυτοπροστασίας για τους Πολίτες
Η χώρα βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με τις δασικές πυρκαγιές, με την πυροσβεστική να είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες αυτοπροστασίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προτείνει να αποφεύγονται δραστηριότητες που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά, όπως η χρήση υπαίθριων ψησταριών σε δασικές περιοχές ή κοντά σε ξερά χόρτα.

Είναι σημαντικό να μην καίτε σκουπίδια ή ξερά κλαδιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και να αποφεύγετε εργασίες που ενδέχεται να δημιουργήσουν σπινθήρες, όπως οι οξυγονοκολλήσεις. Επίσης, θα πρέπει να μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα και να μην αφήνετε σκουπίδια στα δάση, καθώς αυτό αυξάνει τον κίνδυνο ανάφλεξης.

Είναι αναγκαίο να σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές που είναι υπό υψηλό κίνδυνο, προκειμένου να προστατευθείτε, αλλά και να προστατέψετε το περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με την αυτοπροστασία από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στη διεύθυνση www.civilprotection.gr. Δείτε επίσης την ενημέρωση της Πυροσβεστικής σε ζωντανό χρόνο.

Πηγή: newsbomb.gr