Μνημόνιο Συνεργασίας για την Εκπαίδευση σε Πρώτες Βοήθειες και Πρόληψη στην Κρήτη

Μνημόνιο Συνεργασίας για την Εκπαίδευση σε Πρώτες Βοήθειες και Πρόληψη στην Κρήτη
Σήμερα, υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Περιφερειαρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του Προεδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνη Αυγερινό. Η συμφωνία έχει ως σκοπό την ανάπτυξη δράσεων που θα προάγουν την εκπαίδευση των πολιτών σχετικά με τις πρώτες βοήθειες, ειδικότερα στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ηρακλείου Νίκος Γιαλιτάκης, η Υπεύθυνη Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ηρακλείου, Ελένη Μαυρουδή, και ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντώνης Παπαδάκης. Ο Γιώργος Πιτσούλης δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά να υπογράψουμε μνημόνιο συνεργασίας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Θα υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις στην κοινωνία της Κρήτης, εστιάζοντας στην εκπαίδευση και την ενημέρωση των πολιτών για τις πρώτες βοήθειες και ζητήματα πρόληψης».

Ο Αντώνης Αυγερινός, από την πλευρά του, τόνισε: «Η υπογραφή αυτού του μνημονίου είναι σημαντική, καθώς δείχνει την εμπιστοσύνη της Περιφέρειας Κρήτης προς τον Οργανισμό μας. Η συνεργασία μας έχει ως βάση τις κοινές μας αξίες σχετικά με τον ανθρωπισμό και την κοινωνική προσφορά». Επιπλέον, ανέφερε τη σημασία των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι και έτοιμοι να δράσουν αποτελεσματικά.

Όπως επισημάνθηκε, η προσοχή θα εστιαστεί στη δημιουργία μιας κοινωνίας έτοιμης και καταρτισμένης σε θεματα υγείας και πρόληψης. Ο Ερυθρός Σταυρός θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Ζωή» της Περιφέρειας Κρήτης, το οποίο είναι πρωτοποριακό για τη χώρα μας.

Πηγή: newsbomb.gr