Ο χαμός του Μίμη Πλέσσα και η κληρονομιά του στην ελληνική μουσική

Ο χαμός του Μίμη Πλέσσα και η κληρονομιά του στην ελληνική μουσική
Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας άφησε την τελευταία του πνοή μία εβδομάδα πριν φτάσει τα 100 του χρόνια, προκαλώντας θλίψη σε όλη την Ελλάδα. Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα έχει καλύψει όλους τους τομείς της μουσικής, συμπεριλαμβανομένου του θεάτρου, του κινηματογράφου, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, με πολλές μελωδίες και τραγούδια που έχουν αφήσει ανεξίτηλη σφραγίδα στην ελληνική μουσική σκηνή.

Μεγάλοι καλλιτέχνες όπως ο Τόλης Βοσκόπουλος και ο Γιάννης Πουλόπουλος ανέδειξαν τη φωνή τους μέσα από τα έργα του, επιβεβαιώνοντας τη μοναδικότητα και την επιδραστικότητα του Μίμη Πλέσσα στη μουσική.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το «Πρωινό», η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 8 Οκτωβρίου, στο Α’ Νεκροταφείο, με την οικογένειά του να ανακοινώνει την ακριβή ώρα. Παράλληλα, ο Γιώργος Λιάγκας ανακοίνωσε ότι μίλησε με τη Λουκίλα Καρρέρ, η οποία είναι συντετριμμένη από τον θάνατο του συζύγου της, αναφέροντας πως «ο Μίμης δεν ήθελε ποτέ υπερβολές, τα ήθελε όλα με σεμνότητα».

Είναι πιθανό ότι δεν θα πραγματοποιηθεί λαϊκό προσκύνημα για τον εκλιπόντα, τιμώντας παράλληλα τη μνήμη του και την προσωπικότητά του.

Πηγή: newsbomb.gr