Ο Συμβολισμός του Ψαριού στον Χριστιανισμό και η Ιστορία του Αυτοκόλλητου στα Αυτοκίνητα

Ο Συμβολισμός του Ψαριού στον Χριστιανισμό και η Ιστορία του Αυτοκόλλητου στα Αυτοκίνητα
Ίσως έχετε παρατηρήσει κάποιοι οδηγοί να φοράνε ένα αυτοκόλλητο με ένα ψάρι στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου τους. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Η προέλευση του συμβόλου αυτού είναι αρκετά παλιά, με ρίζες που χρονολογούνται από περίπου 2.000 χρόνια. Ωστόσο, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι συμβολίζει τη θρησκεία στην οποία ανήκει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.

Αυτό το σύμβολο σχετίζεται άμεσα με την έκφραση «Ἰησοῦς Χριστός Θεοῦ Υἱός Σωτήρ», για την οποία τα αρχικά σχηματίζουν τη λέξη «ΙΧΘΥΣ», που σημαίνει ψάρι. Από τις πρώτες ημέρες του χριστιανικού δόγματος, αυτός ο συμβολισμός είχε χρησιμοποιηθεί από τους πιστούς, οι οποίοι τοποθετούσαν το σύμβολο σε μυστικά σημεία συνάντησης και κατακόμβες, για να δηλώσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις και να προστατευτούν από τις διώξεις.

Αφού είχε παραμείνει εν πολλοίς ανενεργό για αρκετές δεκαετίες, το σύμβολο του ψαριού επανήλθε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Αυτή η περίοδος ήταν καθοριστική, καθώς άρχισαν να εμφανίζονται αυτοκόλλητα με το σύμβολο στα αυτοκίνητα, διατηρώντας έτσι μια παράδοση σχεδόν 2.000 ετών.

Αναμφίβολα, τα αυτοκίνητα που φέρουν το σύμβολο του ψαριού είναι λιγότερα σήμερα, ωστόσο, αν παρατηρήσετε προσεκτικά, είναι πολύ πιθανό να δείτε κάποιο.

Πηγή: newsbomb.gr