Ο Θάνατος του Μίμη Πλέσσα Φέρνει Θλίψη στο Ελληνικό Μουσικό Τοπίο

Ο Θάνατος του Μίμη Πλέσσα Φέρνει Θλίψη στο Ελληνικό Μουσικό Τοπίο
Ο θάνατος του Μίμη Πλέσσα, σε ηλικία 99 ετών, έχει αφήσει ένα τεράστιο κενό στη μουσική σκηνή της Ελλάδας. Η απώλειά του ανακοινώθηκε το πρωί του Σαββάτου (5/10) από τη σύζυγό του, Λουκίλα Καρρέρ, μέσω των κοινωνικών δικτύων. 12 ημέρες πριν, η Λουκίλα είχε συζητήσει για τον σύζυγό της σε μια ραδιοφωνική εκπομπή, αναφέροντας ένα από τα παράπονά του.

«Ο Μίμης πάντα έκανε σχέδια. Ειδικά ήθελε να επανέλθει στην σκηνή, να παίξει πιάνο» είπε η Λουκίλα. Αναφερόμενη στην ανάγκη του για επαφή με το κοινό, πρόσθεσε: «Από τη μια ήθελε να προστατεύσει την εικόνα του, αλλά από την άλλη είχε υπαρξιακή ανάγκη για αυτή την επαφή».

Επιπλέον, η Λουκίλα αποκάλυψε προσωπικές πτυχές της ζωής του Μίμη Πλέσσα, επισημαίνοντας την υγιεινή του διατροφή, λέγοντας: «Ποτέ δεν έφαγε κρέας καθώς ήθελε τα ζωάκια ζωντανά. Τηρούσε μια διατροφή που περιλάμβανε αυγά, όσπρια και μακαρονάδες, αποφεύγοντας πάντα τα πτώματα».

Η Λουκίλα τόνισε επίσης τη σοφία και την ηρεμία που τον χαρακτήριζαν: «Δεν είχε κακία ή μίσος για κανέναν. Αυτή η ηρεμία είναι μεγάλο φάρμακο». Οι αναμνήσεις και οι ιστορίες τους θα μείνουν ζωντανές μέσα από τη μουσική του και τις διηγήσεις των κοντινών του ανθρώπων.

Πηγή: newsbomb.gr