Ποινή κάθειρξης 170 ετών σε αλλοδαπό για διακίνηση μεταναστών στο Βόλο

Ποινή κάθειρξης 170 ετών σε αλλοδαπό για διακίνηση μεταναστών στο Βόλο
Ποινή κάθειρξης 170 ετών επιβλήθηκε σε αλλοδαπό από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας για διακίνηση μεταναστών. Η απόφαση αυτή εκδόθηκε τη Δευτέρα (14/10) και αφορά σε περιστατικό που σημειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Βόλο. Ο κατηγορούμενος οδηγούσε ένα αυτοκίνητο ΙΧ, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα. Ακριβώς πίσω του βρισκόταν ένα βανάκι με περισσότερους από είκοσι μετανάστες. Τα δύο οχήματα ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς και άνδρες του Λιμενικού στο ύψος της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές είχαν παρακολουθήσει τις κινήσεις των δραστών, καθώς οι μετανάστες, οι οποίοι ήταν κυρίως Αφγανοί, είχαν αποβιβαστεί στα παράλια του Πηλίου προερχόμενοι από την Τουρκία. Μετά από αυτή την ανακάλυψη, οι δράστες τέθηκαν υπό παρακολούθηση.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο κατηγορούμενος, που ζει στην Ελλάδα τα τελευταία 18 χρόνια, επιχείρησε να αποδείξει ότι δεν θα λάμβανε χρηματική αμοιβή για την μεταφορά των μεταναστών, ισχυριζόμενος ότι έλαβε μήνυμα στο κινητό του, ζητώντας του να παραλάβει τέσσερα άτομα με ένα αυτοκίνητο που δεν ήταν δικό του. Ωστόσο, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο με βάση το κατηγορητήριο.

Τελικά, του επιβλήθηκαν 10 χρόνια κάθειρξης και χρηματικό πρόστιμο 60 χιλιάδων ευρώ για κάθε μεταφερόμενο. Η συνολική ποινή αντιστοιχεί σε κάθειρξη 170 ετών, με εκτιτέα ποινή τα 20 έτη.

Πηγή: newsbomb.gr