Προειδοποίηση για Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς στην Κρήτη την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Προειδοποίηση για Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς στην Κρήτη την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) αναμένεται για την Περιφέρεια Κρήτης αύριο, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις σχετικές κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους, προκειμένου αυτοί να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα για την άμεση αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών.

Επιπλέον, οι πολίτες καλούνται να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να αποφεύγουν κάθε ενέργεια στην ύπαιθρο που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια. Καλούνται να μη χρησιμοποιούν παρόμοια μηχανήματα που ενδέχεται να προκαλέσουν σπινθήρες, να μην καίνε ξένα χόρτα και υπολείμματα καθαρισμού, καθώς και να αποφεύγουν τη χρήση υπαίθριων ψησταριών και το κάπνισμα μελισσών. Επίσης, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση αγρών.

Σε περίπτωση που οι πολίτες εντοπίσουν πυρκαγιά, θα πρέπει να καλέσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199. Για επιπλέον πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με την αυτοπροστασία από τις δασικές πυρκαγιές, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Πηγή: newsbomb.gr