Προσοχή στους Έλληνες Οδηγούς: Ακριβά Πρόστιμα για Απαγορευμένα Αντικείμενα στο Αυτοκίνητο

Προσοχή στους Έλληνες Οδηγούς: Ακριβά Πρόστιμα για Απαγορευμένα Αντικείμενα στο Αυτοκίνητο
Οι Έλληνες οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με τα αντικείμενα που μεταφέρουν στα αυτοκίνητά τους, καθώς ενδέχεται να αντιμετωπίσουν υψηλά πρόστιμα για τη μεταφορά απαγορευμένων αξεσουάρ ή ακόμα και ξεχασμένων αντικειμένων. Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ορισμένα αξεσουάρ, όπως ο κοτσαδόρος, τα μη πιστοποιημένα φιμέ κρύσταλλα, οι after market προβολείς που προκαλούν θαμπώματα στους διερχόμενους οδηγούς, καθώς και ηχοσυστήματα και εξατμίσεις που συμβάλλουν στην ηχορύπανση, μπορούν να επιφέρουν μέχρι και 700 ευρώ πρόστιμο.

Επιπλέον, απαγορεύεται να επιβαρύνουμε τον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου με ορισμένα αντικείμενα. Κατοικίδια ζώα, αντικείμενα που προεξέχουν από το αμάξωμα ή σύρονται στο έδαφος, βαριά φορτία και δοχεία καυσίμων δεν επιτρέπεται να βρίσκονται στο πορτμπαγκάζ. Στην περίπτωση που παραβιαστούν αυτοί οι κανονισμοί, οι οδηγοί κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με πρόστιμα.

Για να αποφευχθεί μια τέτοια επιβάρυνση στο οικονομικό επίπεδο, είναι σημαντικό οι οδηγοί να ελέγχουν τακτικά τον χώρο του πορτμπαγκάζ τους και να απομακρύνουν τυχόν αντικείμενα που ενδέχεται να θεωρηθούν απαγορευμένα από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πηγή: newsbomb.gr