Συγκλονιστικές στιγμές από την ανατροπή λεωφορείου στα Καλάβρυτα με επιβάτες μαθητές και εκπαιδευτικούς

Συγκλονιστικές στιγμές από την ανατροπή λεωφορείου στα Καλάβρυτα με επιβάτες μαθητές και εκπαιδευτικούς
Συγκλονιστικές στιγμές βίωσε το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου, ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας που μετέφερε 15 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων πέντε μαθητών και δύο εκπαιδευτικών, καθώς εκτροχιάστηκε κατά τη διάρκεια του δρομολογίου Πάτρα-Καλάβρυτα, πέφτοντας σε βάθος 7 μέτρων κοντά στο χωριό Μάνεσι.

«Ερχόταν ένα αυτοκίνητο και έκανα λίγο δεξιά για να το αποφύγω. Εκείνη τη στιγμή, άκουγα ουρλιαχτά από τα παιδιά μέσα. Ευτυχώς, δεν έπαθαν ούτε γρατζουνιά», δήλωσε ο οδηγός, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που βίωσε. Αν και οι επιβάτες ήταν σοκαρισμένοι, όλοι κατάφεραν να βγουν ασφαλείς από το λεωφορείο, ο ένας βοηθώντας τον άλλον.

Το περιστατικό προκλήθηκε όταν το άλλο όχημα, σύμφωνα με τον οδηγό, ήρθε με υπερβολική ταχύτητα και τον έβγαλε εκτός δρόμου. «Πήγαινα περίπου με 20 χιλιόμετρα. Ο δρόμος είναι στενός, μόνο 6 μέτρα πλάτος. Κάνω αυτή τη διαδρομή καθημερινά και μου είναι γνώριμη», πρόσθεσε. Παρά την ψυχραιμία του, ο οδηγός δήλωσε ότι δεν μπορεί να οδηγήσει σύντομα ξανά αυτή τη διαδρομή λόγω του σοκ.

Αμέσως μετά το ατύχημα, ο οδηγός ειδοποίησε τις αρχές και οι δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής έφτασαν γρήγορα στο σημείο. «Πήρα αμέσως την αστυνομία, την πυροσβεστική και το ασθενοφόρο. Ήρθαν γρήγορα, σε 10-15 λεπτά», σημείωσε, αναδεικνύοντας την ψυχραιμία του.

Μια μητέρα μαθητών, η Βασιλική Γιαννοπούλου, περιέγραψε την κατάσταση: «Τα παιδιά έσπασαν τα τζάμια και πηδούσαν από τα παράθυρα. Είχαν επιβιβαστεί κανονικά στο λεωφορείο». Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, αν και παραμένουν σοκαρισμένοι από την εμπειρία.

Πηγή: newsbomb.gr