Συναγερμός στη Λέρο από καταδίωξη ταχύπλοου με παράνομους μετανάστες

Συναγερμός στη Λέρο από καταδίωξη ταχύπλοου με παράνομους μετανάστες
Συναγερμός σημάνθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν ένα ταχύπλοο σκάφος που μετέφερε παράνομους μετανάστες ανοιχτά της Λέρου άρχισε να κινείται με επικίνδυνους ελιγμούς. Η αρχή της υπόθεσης έγινε όταν περιπολικό σκάφος του λιμενικού εντόπισε το ταχύπλοο να πλέει με μεγάλη ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λέρου.

Παρά τις προειδοποιήσεις από τους λιμενικούς με φωτεινά και ηχητικά σήματα, ο χειριστής του σκάφους δεν συμμορφώθηκε και αντέτεινε αντίσταση, αναπτύσσοντας ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα για να αποφύγει τη σύλληψη. Στη συνέχεια, το ταχύπλοο προσαράζει σε βραχώδη ακτή στην περιοχή Παλιόνησος της Καλύμνου, όπου όλοι οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν.

Έπειτα, οι λιμενικοί ξεκίνησαν έρευνες στην Κάλυμνο και εντόπισαν 26 αλλοδαπούς (9 άντρες, 5 γυναίκες και 11 ανήλικους), οι οποίοι δήλωσαν ότι είχαν αναχωρήσει από περιοχή κοντά στο Μπόντρουμ της Τουρκίας, καταβάλλοντας 4.000€ έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που ανέλαβε την προανάκριση, συνελήφθη ένας 23χρονος αλλοδαπός, ο οποίος φερόταν ως διακινητής των άλλων, για παραβάσεις του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα», του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Διευκόλυνση» καθώς και του άρθρου 169 Π.Κ. «Απείθεια». Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν το ταχύπλοο και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή: newsbomb.gr