Συνεχίζεται η μάχη κατά της πυρκαγιάς στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας με ενισχυμένες δυνάμεις

Συνεχίζεται η μάχη κατά της πυρκαγιάς στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας με ενισχυμένες δυνάμεις
Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς που εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής (19/9) στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Δυστυχώς, η πυρκαγιά έχει προκαλέσει τον θάνατο δύο ανδρών και έχει επηρεάσει περισσότερα από 40 χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες σε δύσβατες περιοχές, τις οποίες προσπαθούν να περιορίσουν ώστε να αποφευχθούν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Η επιχείρηση κατάσβεσης έχει ενισχυθεί, με τον αριθμό των επίγειων δυνάμεων να φθάνει τους 570 πυροσβέστες, συνοδευόμενους από 28 ομάδες δασοκομάντος και 160 οχήματα. Με το πρώτο φως της ημέρας, 6 ελικόπτερα και 4 αεροπλάνα συμμετέχουν επίσης στην επιχείρηση από αέρος, με το ένα ελικόπτερο να έχει αναλάβει τον συντονισμό.

Επιπλέον, οι αρχές έχουν ενεργοποιήσει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας εναέρια βοήθεια για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Κορινθία. Από την Ιταλία και την Κροατία, έχουν αποσταλεί τρία αεροσκάφη πυρόσβεσης τύπου CL-415 για την υποστήριξη των εθνικών δυνάμεων.

Τέλος, εξαιτίας των σοβαρών συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά, ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης αποφάσισε ότι όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα.

Πηγή: newsbomb.gr