Τα Καλύτερα Ζυμαρικά του Κόσμου κατά το Taste Atlas με Ελληνικές Παρουσίες

Τα Καλύτερα Ζυμαρικά του Κόσμου κατά το Taste Atlas με Ελληνικές Παρουσίες
Το Taste Atlas ανακοίνωσε τους καλύτερους τύπους ζυμαρικών παγκοσμίως, σε μια λίστα που δημιουργήθηκε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών, η οποία γιορτάζεται στις 25 Οκτωβρίου. Η Ιταλία καταλαμβάνει 41 από τις 50 θέσεις, με τις ταλιατέλες να κερδίζουν την πρώτη θέση. Ανάμεσα στις υπόλοιπες εννέα θέσεις, δύο ανήκουν στην Ελλάδα.

Στην 22η θέση βρίσκεται ο τραχανάς, ένα παραδοσιακό ελληνικό προϊόν που μοιάζει με ζυμαρικά. Αυτός παρασκευάζεται από σιτάρι και γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γάλα, ξινόγαλα, βουτυρόγαλα ή γιαούρτι. Πιστεύεται ότι έχει αρχαίες ρίζες και συνήθως παρασκευάζεται από αλεύρι σίτου ή σιμιγδάλι, ενώ σε κάποιες παραλλαγές χρησιμοποιούνται για να προστεθούν αυγά. Παραδοσιακά, το προϊόν αποξηραίνεται στον ήλιο ή βράζει πρώτα και στη συνέχεια αποξηραίνεται.

Αφού αναφερθεί ο τραχανάς, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ξινός τραχανάς, ο οποίος παρασκευάζεται με ξινόγαλα ή γιαούρτι, μπορεί να έχει διαφορετικές εκδοχές, όπως ο γλυκός τραχανάς που φτιάχνεται με πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα.

Στην 31η θέση της λίστας βρίσκονται οι χυλοπίτες, μια παραδοσιακή ποικιλία ζυμαρικών από την Κρήτη. Αυτές παρασκευάζονται κυρίως από αλεύρι, νερό ή γάλα, ελαιόλαδο, αυγά και αλάτι. Οι χυλοπίτες στεγνώνουν κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο και αποθηκεύονται για το χειμώνα. Προτείνονται να σερβίρονται με τριμμένη μυζήθρα και σάλτσα ντομάτας.

Πηγή: newsbomb.gr