Στην 22η θέση βρίσκεται ο τραχανάς, ένα παραδοσιακό ελληνικό προϊόν που μοιάζει με ζυμαρικά. Αυτός παρασκευάζεται από σιτάρι και γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γάλα, ξινόγαλα, βουτυρόγαλα ή γιαούρτι. Πιστεύεται ότι έχει αρχαίες ρίζες και συνήθως παρασκευάζεται από αλεύρι σίτου ή σιμιγδάλι, ενώ σε κάποιες παραλλαγές χρησιμοποιούνται για να προστεθούν αυγά. Παραδοσιακά, το προϊόν αποξηραίνεται στον ήλιο ή βράζει πρώτα και στη συνέχεια αποξηραίνεται.
Αφού αναφερθεί ο τραχανάς, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ξινός τραχανάς, ο οποίος παρασκευάζεται με ξινόγαλα ή γιαούρτι, μπορεί να έχει διαφορετικές εκδοχές, όπως ο γλυκός τραχανάς που φτιάχνεται με πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα.
Στην 31η θέση της λίστας βρίσκονται οι χυλοπίτες, μια παραδοσιακή ποικιλία ζυμαρικών από την Κρήτη. Αυτές παρασκευάζονται κυρίως από αλεύρι, νερό ή γάλα, ελαιόλαδο, αυγά και αλάτι. Οι χυλοπίτες στεγνώνουν κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο και αποθηκεύονται για το χειμώνα. Προτείνονται να σερβίρονται με τριμμένη μυζήθρα και σάλτσα ντομάτας.
Πηγή: newsbomb.gr